Målsnål förlust i hemmapremiären för Kungälv

Efterlängtad hemmamatch på svensk handbolls finaste scen – men Kungälv kunde inte besegra Lugi i SHE. Trots bitvis mästerligt målvaktsspel av Sofie Börjesson vann gästerna med 20–16.

|

I derbyt mot Önnered, då Kungälv inledde säsongen på bästa sätt, stoppade Sofie Börjesson 13 av 32 skott. Det var bara en försmak av hennes prestation inför hemmapubliken i Kungälv på fredagskvällen. Med Lugi på besök bjöd den tidigare Kroppskultur-målvakten stundtals på en målvaktslektion.

Hennes 17 räddade skott höll både Kungälv kvar i matchen och nere siffrorna.

För det här var en ovanligt målsnål match. Lugi var först till 15 nätkänningar – då stod klockan nästan på 53 minuter. Första målet, signerat Elin Sige, tog inte mer än en minut – men sedan var det tunnsått mellan firandena. Just Sige blev Kungälvs främsta målskytt. Att hon blev det på fyra mål säger en del om att detta inte var de precisa avslutens afton.

Istället kunde Lugi tack vare stabilt försvar och med viss hjälp av missade Kungälvspassningar i avgörande lägen rida fram till segern. Men det satt långt inne.

Kungälv tog ikapp till 16–16 med mindre än fyra minuter kvar och matchen stod och vägde inför de 1052 handbollstörstande Kungälvsborna. Då satte Lugi in en extra växel, gjorde fyra raka mål och inkasserade sin andra raka seger.

För nykomlingen Kungälv vänta nu Kristianstad borta efter det kommande uppehållet.