Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lycka för Lagergren i comebacken

Albin Lagergren gjorde comeback efter skada – och imponerade i början av andra halvlek. För att sedan bänkas. Någon fara för framtiden? Icke.
– Det var inte för att jag hade ont, säger han.

Förberedelserna inför hemma-EM har inte varit optimala för Albin Lagergren. Sveriges ende renodlade högernia i truppen har dragits med en fotskada och har därför stått över träningsmatcherna inför mästerskapet.

Men i EM-premiären mot Schweiz var han tillbaka.

I den första halvleken var han anonym men efter paus blixtrade han till. När det svenska spelet under en kort period hackade något så var det Lagergren som med ett par läckra mål såg till att motståndarna hölls på betryggande avstånd.

LÄS MER: Tagen Palicka efter mäktiga EM-premiären

Trots den fina sviten i början av andra förpassades han dock till bänken i slutet.

Där och då var det nog en och annan svensk supporter som, med tanke på den tidigare skadan, vred lite oroligt på sig.

Men efter matchen kom Lagergren själv med lugnande besked.

– Det är okej med foten.

"Kan leva med smärtan"

På frågan varför han inte spelade mer än han gjorde svarade han:

– Det får du fråga Kristjan om (Andrésson, förbundskaptenen). Det var inte för att jag hade ont eller något sådant, försäkrar Lagergren som själv inte hade haft något emot att fortsätta spela lite till.

LÄS MER: EM-debutantens galna mål

Något han tror att foten också hade klarat av.

– Det tycker jag. Det gör ont i foten, men det kan jag leva med, säger Lagergren som tycker att matchen, med tanke på hur den utvecklade sig, blev ett perfekt tillfälle att göra comeback.

– Vi kunde rulla runt väldigt bra på alla spelare och alla fick känna på det i dag och det var väl det viktigaste, säger han samtidigt som han är öppen med att han behöver speltid för att hitta rätt i formen.

– Det är klart, men i andra halvlek tycker jag att jag kommer in i det mer och gör det bättre. Så hoppas vi att det bara blir bättre framöver.

"Ville låta den vila"

Och foten kommer han varsamt att ta hand om. Mycket behandling väntar mellan matcherna.

– Så är det. Det är en blödning och svullnad i någon kapsel i foten som gör ont ... men det kan inte bli värre, det är bara smärta. Min smärttröskel är helt okej, tycker jag själv, men sedan vet jag inte vad doktorn tycker, haha.

– Sedan när man sprang in för den här publiken så var det inte så att man kände efter ...

LÄS MER: Svensk drömstart på EM – krossade Schweiz

Hur mycket speltid det blir för Lagergren mot Slovenien på söndag återstår att se. Men förbundskapten Kristjan Andrésson förklarar att det sparsamma matchandet mot Schweiz var en försiktighetsåtgärd.

– Han har inte spelat i träningsmatcherna. Han har spelat tvåmålsspel på träning och det har funkat bra, men det blir inte samma intensitet. Sedan tycker jag att han var väldigt aktiv första tio minuterna av andra. Han gjorde tre mål och tog mycket satsningar. Jag såg en möjlighet för oss att vila honom för att kunna ha honom på plan sista tio. Då hade jag jättegärna haft honom – om det hade behövts, men som matchen blev kände jag att jag kunde låta den foten och kroppen vila.

LÄS MER: De var bäst när Sverige premiärvann i EM

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.