Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Loui Sand smittad av covid-19

Den förre handbollsstjärnan Loui Sand fick ställa in sina föreläsningar när coronapandemin slog till. Nu har han dessutom själv blivit smittad av viruset.
– Nu när jag fått det själv förstår jag att det är svårt för de äldre att hantera, säger han.

Den förre Sävehof- och landslagsspelaren i handboll Loui Sand började känna sig förkyld i helgen. I måndags testade han sig för covid-19 och på onsdagen kom beskedet: testet var positivt.

– Det har känts som en vanlig förkylning men inget ont i halsen, det hade jag lite i början men det är borta nu. Men nu har jag tappat smak och lukt och har ont ryggen, så jag ligger här på magen, säger han.

Sand vet inte säkert var han smittats:

– Men jag jobbar ju på skola så det är antagligen där tänker jag.

Han fortsätter:

– Innan var jag ju medveten om vad man ska tänka på och att tvätta händerna och så men man hade väl kunnat vara ännu bättre på det såklart. Och nu när jag fått det själv förstår jag att det är svårt för de äldre att hantera. Jag är ju ändå fortfarande hyfsat vältränad så jag tro inte det blir så farligt för mig.

LÄS MER: Loui Sand: "Har varit befriande"

Loui Sand har sedan han la handbollsskorna på hyllan jobbat med att föreläsa men den verksamheten har fått sättas på paus under pandemin.

– Det har varit för jävligt Jag hade hela sommaren uppbokad med föreläsning och hade tänkt ta semester i december. Men jag gick ju många månader utan något jobb. Jag har haft tur att jag kunnat spara pengar för det var för jävligt att inte ha någon inkomst. Jag tänker mest på familjer, på mammor och pappor, hur de får det att gå ihop.

Ingen kontakt med handbollen

Jobbet som elevvärd på en skola i Mölndal är en trygghet.

– Jag har haft tur som hittat ett jobb och det kommer jag hålla hårt i. Och nu äntligen börjar föreläsningarna komma igång igen. Jag hoppas det kommer igång med 300 personer som det är sagt, men såklart går samhället först. Jag skiter fullständigt i mina föreläsningar så länge folk inte dör och blir sjuka.

LÄS MER: Loui Sand i stor intervju: "Dags att leva mitt liv"

Loui Sand meddelade i januari 2019 att han avslutade handbollskarriären för att inleda en könskorrigering. Han har efter det tränat med både Sävehof och Önnered men har just nu ingen kontakt med handbollen.

– Jag saknar handbollen jättemycket. Det är ju den längsta relationen jag haft i mitt liv, handbollen.

LÄS MER: Loui Sand avslutar karriären: "Född i fel kropp"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.