Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redbergslids August Wiger fick känna på hårda tag när laget mötte Alingsås tidigare i december.  Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Redbergslids August Wiger fick känna på hårda tag när laget mötte Alingsås tidigare i december. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Lokala rivaler avslutar hösten i Scandinavium

Redbergslid tar emot serieledande Alingsås i Scandinavium på annandagen. De båda lokalrivalerna är angelägna av att avsluta hösten snyggt.
– Om man får välja motstånd så är ju det här en härlig match, säger Redbergslids tränare Jasmin Zuta.

Höstsäsongen i Handbollsligan går mot sitt slut. På annandagen spelar både Redbergslid och Alingsås för sista gången innan ett uppehåll på drygt en månad tar vid.

För RIK handlar mycket om att avsluta hösten fint och fortsätta jaga slutspelsplats. Efter en bra period blev det en liten motgång i och med förlusten med 26–35 borta mot Guif i lördags.

– Vi har haft det bra i gruppen en period, så kom det här. Det var inte kul, sade mittnian August Wiger efter matchen.

Nu väntar vice svenska mästarna, och tillika serieledarna, Alingsås i Scandinavium på annandagen. I Redbergslid finns färska minnen från tvåmålssegern på bortaplan för ett par veckor sedan.

– Vi hade en matchplan och klarade av att vara kalla och visa mod för att följa den under matchen, säger Redbergslids tränare Jasmin Zuta.

"Tydligare för spelarna"

Jasmin Zuta och hans vita eleganter kan annars blicka tillbaka på en höst som kantats av både toppar och dalar. Då och då har det sett svajigt ut och bland annat dröjde det ända till derbyt mot Önnered den 30 november innan man äntligen vann på hemmaplan.

– Det har totalt sett varit lite för ojämnt för att det ska vara acceptabelt. Vi har fått ta några steg tillbaka och förenklat spelet senare under hösten. Det har blivit tydligare för spelarna. Vi har jobbat oss upp nu och kan gå in i matchen med bra läge, säger han.

I Alingsås läger siktar man på att ta uppehåll som serieledare. Laget leder serien inför omgången men det pratas ändå om revansch. Dels förlorade AHK senast laget mötte Redbergslid, och dels blev det ett rejält bottennapp när tabelljumbon Varberg vann senast trots att Alingsås hade hemmaplan.

– Vi vill ju ta revansch från insatsen senast och vinner vi mot RIK behåller vi vår serieledning och blir vintermästare. Det hade känts skönt, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Respekt mellan lagen

Annandagens match i Scandinavium står mellan två lag som känner varandra väl och som hyser stor respekt för varandra.

– De brukar vara bra mot oss och det blir ofta tuffa matcher. De har ett ganska kompakt försvar och vi behöver få till mer förflyttningar där jämfört med senast vi mötte dem, säger Mikael Franzén.

Jasmin Zuta:

– Om man får välja motstånd så är ju det här en härlig match. Mikael har gjort det bra med laget år efter år och det är det bara att lyfta på hatten för.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.