Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Fritzon/TT
Bild: Mikael Fritzon/TT

Ljubomir Vranjes uppges ta över IFK Kristianstad

Enligt Sportexpressen lämnar Ola Lindgren fyrfaldiga svenska mästaren IFK Kristianstad efter säsongen. Tidningen skriver att Ljubomir Vranjes kommer ersätta honom på tränarposten.
– Kristianstad är en av de som visat intresse, säger Vranjes till GP.

Ola Lindgren har lett IFK Kristianstad till fyra raka SM-guld och förra året nådde laget åttondelsfinal i Champions League. Efter säsongen lämnar succétränaren klubben, det skriver Sportexpressen.

Tidningen skriver vidare att RIK-ikonen Ljubomir Vranjes kommer ta över som huvudtränare.

– Vranjes namn dök upp hos oss när han blev ledig. Och han är en av dem som vi har diskuterat, säger Kristianstads ordförande Johan Cosmo till Sportexpressen.

Vranjes fick i höstas lämna uppdragen som huvudtränare för ungerska storklubben Veszprém och förbundskapten för det ungerska landslaget.

LÄS MER: Vranjes om uppbrottet i Ungern: ”Kaotiskt”

Bekräftar intresse

För GP kommenterar Vranjes Kristianstads intresse.

– Det finns inte så mycket att säga om det. Det finns ett antal föreningar som är intresserade och om det ska vara Sverige så är Kristianstad en av de som visat intresse. Men ingenting är klart. Det är det absolut inte. Jag kommer att ta ett beslut i januari om vilken väg jag kommer ta. Ska vi stanna i utlandet eller ska vi flytta hem? Jag har två barn som går i internationell skola och det måste fungera för dem. Det är så jag och min hustru tänker just nu.

Vad vill du just nu?

– Just nu vill jag inte tänka på det. Förslagen ligger där på bordet och vi funderar som familj. Som jag har sagt tidigare så måste det kännas rätt på väldigt många plan för att jag ska tacka ja till ett beslut i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.