Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHILDA AHLBERG
Bild: MATHILDA AHLBERG

Ljubomir Vranjes klar som tränare för IFK Kristianstad

Efter närmare tio år som både sportchef och tränare utomlands återvänder Ljubomir Vranjes till Sverige.
RIK-legendaren presenterades som IFK Kristianstads nye huvudtränare under torsdagens presskonferens.
– Det ska bli riktigt roligt att få komma hem igen, säger han.

Ljubomir Vranjes fick i höstas sparken från både den ungerska storklubben Veszprem och det ungerska landslaget.

Samtidigt i Sverige har den orangea dominanten i Handbollsligan, IFK Kristianstad, letat efter en ny tränare efter att klubben valt att sparka Ola Lindgren som lett laget till fyra raka SM-guld.

Sedan en tid tillbaka har det kommit rapporter om att Vranjes flyttar hem för att bli ersättaren, under torsdagen bekräftade IFK Kristianstad detta via presskonferens.

– IFK Kristianstad har utvecklats till en mycket professionell klubb och är idag i många aspekter på en väldigt hög internationell nivå. Klubben har haft stor nationell framgång och vill även i fortsättningen satsa på att bli kvar som en maktfaktor inom svensk handboll. Man vill även fortsätta satsningen mot Europa och spela internationell handboll och det är väldigt viktigt för att kunna bibehålla en hög nivå och satsningen mot visionen som bästa lag i Norden, säger Vranjes.

Sportchef Jesper Larsson:

– Vi är såklart väldigt nöjda med att ha fått hans underskrift i konkurrens med många andra stora klubbar i Europa. Förutom att träna vårt a-lag kommer Ljubo även att jobba förstärkt med utveckling av våra talanger i klubben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.