Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ljubomir Vranjes. Bild: AVDO BILKANOVIC
Ljubomir Vranjes. Bild: AVDO BILKANOVIC

Ljubomir Vranjes blir förbundskapten

Redbergslidsikonen Ljubomir Vranjes blir ny förbundskapten. Handbollslegendaren tar över Slovenien och ställs mot Sverige i EM i Göteborg.

Ljubomir Vranjes är sedan tidigare tränare för Kristianstad i den svenska handbollsligan, men nu kommer den tidigdare Redbergslidspelaren och "Bengan Boys"-profilen ta på sig ytterligare ett uppdrag.

I en presskonferens som det slovenska handbollsförbundet hållit under dagen fanns Ljubomir Vranjes med på videolänk och presenterades som nytt namn på den tidigare vakanta förbundskaptenspositionen.

– Två veckor är inte lång tid för spelarna och mig att lära känna varandra. Men jag känner många spelare, nästan alla faktiskt. Spelsystemet är också bekant, kvaliteterna och de olika spelarnas styrkor. Vi kan klara av det och komma väl förberedda till mästerskapet, säger Vranjes under presskonferensen enligt Handbollskanalen.

Handbolls-EM 2020 kommer bland annat spelas i Göteborg och Scandinavium. Där kommer nu Vranjes med sitt nya landslag ställas mot Sverige i gruppspelet.

– Vi kan nå OS-kvalet och jag vill verkligen ta den möjligheten, säger Vranjes.

Han ansluter till Sloveniens EM-uppladdning efter Kristiandstads match på annandagen och kontraktet är i utgångsläget skrivet till 2024.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.