Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Livet fick en helt annan dimension"

Med comeback i Heid är Edijana Dafe tillbaka i svensk handboll. På onsdagen väntar hemmapremiär mot Sävehof, klubben som hon tog fyra SM-guld med.

– Men  numer är inte så många som är kvar sedan min tid där, det är nästan ett helt nytt lag, säger hon.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Senast hon spelade i Partilleklubben var våren 2015. Därefter försvann Edijana Dafe, eller Edi som hon brukar kallas, till proffslivet i Köpenhamn.

Men efter ungefär halva säsongen förändrades tillvaron radikalt.

Födde tvillingar

Edijana Dafe blev gravid – i juni året därpå födde hon sina tvillingflickor.

– Man kan väl lugnt säga att livet fick en helt annan dimension, handbollen kändes plötsligt väldigt långt borta. Livet fick ett annat fokus, säger hon.

När kroppen återhämtat sig och vardagen börjades forma sig efter flytten tillbaka till Göteborg kom suget efter handboll tillbaka, starkare och starkare.

Explosiv målgörare

Edijana Dafe tog kontakt med Heid och undrade om klubben möjligen var intresserad av en vänstersexa…Svaret lät inte vänta på sig. En explosiv målgörare av hög klass med 13 A-kamper i landslaget tackar man liksom inte nej till.

– Jag har tagits emot väldigt bra, det är väldigt bra stämning i Heid, en sammanhållning som jag tror är klubbens stora styrka.  Även om jag har en bit kvar till den absoluta toppformen, så är jag redo för spel. Att vi inleder hemma mot Sävehof är förstås en extra krydda, säger hon inför onsdagens derby.

Hur bra är ni?

– Svårt att säga så här tidigt, men helt klart finns potential i det här gänget.  När bitarna faller på plats, när vi börjar hitta varandra ordentligt och kan få ut på plan så tror jag att det kan bli riktigt bra, säger hon.

Handbollen - en frizon

Hon berättar att den intensiva tillvaron som småbarnsmamma gjorde längtan efter handbollen starkare.

-Handbollen har i alla år varit min frizon, det är när jag har hållit på med handboll som jag har haft roligt och kunnat  slappna av. Jag behöver helt enkelt ha något som är mitt, där jag har kul och mår bra, förklarar hon.

Edijana Dafe säger att hon satsar för full på spelet och på frågan om intresset för landslaget finns, säger hon.

Dra på landslagströjan

-Att få spela i landslaget gjorde mig väldigt stolt och självklart skulle jag gärna dra på mig den tröjan igen. Men vägen dit är lång, nu handlar det främst om att jag ska göra bra ifrån mig i laget och i ligan. En match i taget, säger hon. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.