Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lisebergshallens sista derbydans

Många klassiska derbymatcher mellan Redbergslid och Sävehof har spelats i Lisebergshallen. I kväll är det dags för den sista.
– Det blir verkligen en extra krydda, säger Niclas Fingren.

Flera tuffa, jämna och dramatiska matcher mellan Redbergslid och Sävehof har spelats i Lisebergshallen genom åren.

I kväll är det dags för den allra sista derbydrabbningen mellan klubbarna.

Efter årsskiftet spelar RIK sina matcher i Scandinavium, det här då hallen som invigdes 1979 ska rivas när Västlänken-projektet tar vid.

– Jag har inte tänkt så mycket på det innan, men när man hör det så blir det verkligen en extra krydda, säger Niclas Fingren.

Redbergslid har ett gäng matcher kvar innan det är dags för det definitiva avskedet. För Sävehofs del blir det däremot det sista besöket i det som har varit hemmaplan för klubbens stora rival under många år.

William Bogojevic, som är tillbaka efter en tids sjukdom, ser fram emot att kliva ut i hallen där Sävehof-lägret de senaste åren har fått uppleva ett par riktigt minnesvärda ögonblick.

– Det ska bli jätteroligt. Man har faktiskt några fina minnen därifrån, säger 21-åringen.

"Absolut bästa minnet"

Det som sticker ut allra mest tycker han är vändningen i kvartsfinalserien 2017. Sävehof var i underläge 0–2 i matcher och låg dessutom under stort i tredje matchen med bara ett fåtal minuter kvar. Halvvägs på väg ut ur slutspelet vaknade gästerna, vände till seger i matchen och så småningom också hela matchserien.

– Det är det absolut bästa minnet. Jag vet inte hur det gick till, men på något sätt lyckades vi komma tillbaka och vinna den matchen. Och att vi sedan vände hela serien gör det väldigt speciellt.

Även senast lagen möttes i Lisebergshallen, i premiären i höstas, var det Sävehof-lägret som var lyckligast efter slutsignalen. Det här efter att Partilleklubben återigen stått för en mäktig upphämtning.

Den här gången hoppas dock Niclas Fingren att det är RIK, som inte har förlorat på hemmaplan den här säsongen, som ska vara gladast efter derbyt.

– Lisebergshallen har en väldigt fin historia. Vi ska försöka ge den ett bra slut på den derbyhistorien, säger Fingren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.