Mario Lipovac kommer tillbaka till Redbergslid.
Mario Lipovac kommer tillbaka till Redbergslid. Bild: PETTER ARVIDSON

Lipovac vänder hem: "Bara en klubb som gäller i Göteborg"

GP har tidigare skrivit om intresset och nu är det helt klart. Mario Lipovac har skrivit kontrakt med Redbergslids IK fram till juni 2022. Han ansluter inför nästa säsong.

ANNONS
|

Det var som 15-åring Mario Lipovac kom till Redbergslids IK för första gången. Efter ett par år i klubben lämnade Lipovac för IFK Kristianstad där han också fick vinna två SM-guld.

Inför förra säsongen lämnade han däremot för spel i Ystad där han nu gör sitt andra år, men mitt i säsongen kommer beskedet att han kommer lämna klubben i vår och då blir det en återkomst till Göteborg och Redbergslid.

GP kunde redan för lite mer än en vecka sedan berätta om RIK:s intresse för att mittsexan skulle återvända.

LÄS MER:Redbergslid jagar Mario Lipovac

Nu går klubben ut med att så blir fallet. Lipovac kommer tillbaka.

ANNONS

– Jag är väldigt glad och stolt att ännu en gång få representera klubben där jag fostrades till den handbollsspelare jag är idag. Jag och familjen har valt att flytta hem till Göteborg och valet av klubb var inte svårt, det finns bara en klubb som gäller i Göteborg. Tycker RIK har något spännande på gång med många unga spelare och där ser jag min roll som lite ”pappa” i laget, säger Mario Lipovac.

"Var givet"

Kontraktet med Redbergslids IK är skrivet över två år och sträcker sig alltså till juni 2022.

– När Mario aviserade att han var intresserad av att komma hem var det givet för oss som klubb att se över möjligheterna för detta. Mario fick sin utbildning i RIK och att han nu väljer att återvända efter ett antal år utanför klubben till oss är något vi välkomnar. Det är viktigt för klubben att bygga starka relationer till spelare vi har och har haft under våra vingar, Mario blir en av de äldre som fortsatt ska fostra en ny ung generation spelare som vi tror mycket på, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta till RIK:s hemsida.

ANNONS