Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Linus Lövgren följer pappas fotspår – klar för Redbergslid

Det finns en ny Lövgren hos De vita eleganterna. Linus Lövgren, 20, går i pappa Stefans fotspår och är klar för Redbergslid.
– Man blev charmad när en så fin klubb hörde av sig, säger Lövgren.

Det är snart 22 år sedan pappa Stefan spelade för Redbergslids IK. Under åtta år ledde den legendariske niometersskytten De vita eleganterna till hela fem SM-titlar innan karriären fortsatte i Tyskland.

Nu är det dags för en ny Lövgren i den klassiska Göteborgsklubben. Under tisdagen meddelade man nämligen att Stefans 20-åriga son är klar för klubben.

– Jag ser fram emot de här två åren och ska göra det bästa utav dem, säger Linus Lövgren och fortsätter:

– Jag är otroligt glad och det är ett bevis på att man gör något rätt på planen. Det är också en ytterligare motivation att avsluta den här säsongen på bästa sätt.

Lövgren började sin handbollsbana i tyska TSV Melsdorf under tiden pappa Stefan spelade proffshandboll i Bundesliga. När familjen flyttade hem till Sverige 2009 blev nästa klubbadress Kungälvs HK – en klubb som han varit trogen sedan dess.

Kontakten mellan honom och Redbergslid togs för ett par månader sedan.

– Man blev charmad när en så fin klubb hörde av sig.

"En framtida strateg"

Linus Lövgren har haft ett rejält genombrott i handbollsallsvenskan och har varit en viktig kugge för sitt KHK. Jasmin Zuta är nöjd över att nu få Lövgren junior i sitt lag.

– I Linus ser vi en framtida strateg som ska vara med och bygga RIK och den unga generation vi nu ser är på väg upp genom egna led. Linus har en härlig spelintelligens och ett underbart driv som vi ser fram emot att jobba med, säger tränaren till klubbens hemsida.

Lövgren själv skulle beskriva sig som en tänkande mittnia som hellre passar än går på eget avslut. Nu ser 20-åringen fram emot att sättas på prov på en högre nivå.

– Tanken är att fortsätta utvecklas som spelare både på det fysiska och teoretiska planet. Det ska bli kul att känna på farten och fysiken som är den största skillnaden, säger jag utan erfarenhet.

Hur mycket har du följt RIK genom åren?

– Jag har följt RIK mycket men kanske inte lika mycket när jag spelat på A-lagsnivå själv. Men jag har följt RIK mer än något annat lag och speciellt de senaste månaderna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.