Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Linnea Pettersson lämnar Sävehof för spel i Tyskland

Det blev tio år i klubben. Men nu lämnar Linnea Pettersson, 25, Sävehof för proffsliv i Tyskland och Blomberg-Lippe.

I fyra år har hon varit lagkapten för Sävehof. Hon har spelat elithandboll i sex säsonger och har fyra SM-guld. Linnea Pettersson kom till Sävehofs akademi 2011 från Kiruna och har sedan dess växt ut till en av SHE:s främst försvarsspelare.

Men nu har hon valt att vandra vidare i sin karriär.

– Det har varit en fröjd att ha Linnea i Sävehof. Ger alltid allt, har alltid gjort allt för att vinna, inte rädd för att gå främst i ledet när det ska avgöras. Kort och gott så har hon varit ett föredöme och en förebild för så många i klubben, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande och fortsätter.

LÄS MER: Kristian Berndtsson tillbaka i Önnered

– Hon har varit seriens överlägset bästa försvarsspelare i ett par år och även om vi vet att det är en omöjlig uppgift att fylla hennes skor så unnar vi Linnea chansen att få spela utomlands och hoppas att det går så bra som möjligt. Linnea är såklart varmt välkommen tillbaka när hon tröttnat på att sänka tyskar.

Klubbadressen blir Blomberg-Lippe, just nu fyra i Bundesliga. Pettersson ser fram emot sitt nya äventyr.

– Efter tio år i samma tröja och sju säsonger i damlaget är det dags för mig att prova ett nytt äventyr. Är så otroligt stolt och glad över att ha fått representera Sävehof under så lång tid, och som gett mig de absolut bästa minnen man kan önska sig. Alla underbara människor jag spelat med och varit omgiven av. Som blivit mina bästa vänner och en andra familj, tack för allt! Sävehofhjärtat kommer alltid finnas kvar. Nu ska vi avsluta min sista säsong på bästa möjliga sätt, säger Linnea Pettersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.