Linn Blohm siktar mot A-landslaget

ANNONS
|

Sommaren började på bästa tänkbara sätt när Linn Blohm än en gång fick vara med och lyfta SM-bucklan med sitt Sävehof.

Några veckor senare drog den Gustavsbergsfostrade linjespelaren på sig kaptensbindeln och försvarade VM-guldet med U-landslaget nere i Tjeckien.

Sedan den helhjärtade handbollssatsningen inleddes för fyra år sedan, när stockholmstjejen flyttade till Göteborg för handbollsgymnasiet på Katrinelund, har hon tagit gigantiska steg i utvecklingen.

–Första året stod jag väl i princip still. 92:orna i Sävehof har inte varit en så framgångsrik generation så då gick det lite trögt, men när vi slogs ihop med 91:orna blev det bättre. Nu är målet att ta en plats i startuppställningen i Sävehof och jag vill även vara med och kämpa om en plats i A-landslaget, säger hon.

ANNONS

Hon har redan känt lite lätt på seniorlandslaget.

–Jag har varit med i den gruppen linjespelare som Thomas Sivertsson jobbat med. Det har gett mig hur mycket som helst. Han är en jättebra tränare och vi har fått med oss bra övningar och tips som jag arbetar med hela tiden. Just nu handlar det mycket om att jag inte ska stressa i avsluten.

Damlaget har sagt tack och hej till Magnus ”Bagarn” Johansson, som ska träna klubbens herrar, ny tränare är Henrik Signell.

Laget har spel i Champions League som morot vid sidan av serielunken och även om gruppen ser väldigt svår ut (Dinamo Volgograd, Larvik och ytterligare ett lag från kval) ser Linn fram emot att få mäta sig med några av Europas bästa spelare.

–Vi satsar verkligen på Champions League och ska försöka göra vårat bästa. Det känns givande och jag tror på sikt att det är bra för svensk handboll att vi får chansen att vara med och spela i Europa. Det ska bli jättekul, säger hon.

20-åringen tror att Sävehof blir lika starkt i år, även om laget har tappat lite rutin när Cecilia Grubbström, Jennifer Kassman och Karin Isaksson har lämnat. Men SM-guld är trots allt en given målsättning.

ANNONS

–Jag vet att många lag jagar oss, men det är guld som gäller, absolut, säger hon.

Och i den tredje omgången blir det lite extra speciellt – då möter Linn lillasystern Frida och hennes Spårvägen.

–Då kommer familjen ner och tittar, den matchen ser jag fram emot.

Men först seriepremiär mot SM-finalisten Lugi på torsdag.

ANNONS