Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Lill-Abbe" tog farväl när Sävehof åkte ut

Förlusten mot Kristianstad innebar att säsongen är över för Sävehof. För Tobias Albrechtsson var det sista matchen i karriären.… – Man kommer säkert att sitta där på läktaren och önska att man var med, säger han.

Efter knappa nio minuter drog tränaren Magnus "Bagarn" Johansson fram time-out-kortet och manade sina grabbar att visa mer tålamod i anfallsspelet och inte ta alltför snabba avslut. Då var ställningen 8-4 i de brandgulas favör i en match som Sävehof var tvunget att vinna.
Det fick ingen omedelbar effekt, men när Sävehof-försvaret började bli mer aggressivt och följsamt i slutet av halvleken kunde man gå från 13-6 och få med sig 16-13 i halvtid. I andra halvlek kämpade och slet Partillelaget för att få grepp om de storvuxna skåningarna. 
– Vi hade chansen när dom slarvade och vi fick några lägen, så visst känns det lite bittert. Men samtidigt är det hela tiden dom som för matchen, säger Tobias Albrechtsson, kallad "Lill-Abbe" efter matchen som slutade 31-27.

För hans del var det inte bara säsongens sista match, utan även karriärens.
– Jag tänkte inte på det under match, men när slutsignalen gick och Fridén och Ottosson kom och kramade om mig insåg man: Det här var sista matchen. Det är klart att det känns speciellt då, säger han.
Varför lägger du av nu?
– Det är av flera skäl. Dels har jag haft ont i kroppen. Jag har haft ett knä som har krånglat och gjort att jag inte kunnat hoppa och därför har jag mest spelat försvarsspel. Sedan har jag gjort tio säsonger i klubben och haft lite motivationsbrist. I slutspelet är det inga problem att tagga till, men vissa matcher i serielunken har det varit lite svårare. Och vi har många unga spelare i klubben, så det känns inte rätt mot dem.

Just de unga spelarna i Sävehof med Jonathan Edvardsson och William Bogojevic har fått nya lärdomar under slutspelet.
– Ja, det är väldigt nyttigt för dem. Dels att spela slutspelsmatcher mot så bra lag som Kristianstad och dels att spela dem med den ljudkulissen som är i deras hemmahall. Bogojevic har varit helt fantastisk. I den här matchen kom han kanske inte till sin rätt, men i de två tidigare semifinalerna tycker jag att han har varit vår bästa spelare. 

Så framtiden ser trots allt ljus ut för Sävehof, med en ny hemmahall, unga lovande spelare och en rutinerad hemvändare i Jonas Larholm.  
– Visst, man kommer säkert att sitta där på läktaren och önska att man var med nere på planen, men totalt sett känns det faktiskt väldigt skönt att lägga av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.