Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Legendarerna minglade på RIK:s jubileumsfest

Efter matchens slutsignal fick handbollsstjärnorna svida om och äntra Rondo för efterfest. Glada i hågen fick de ytterligare en chans att minnas tillbaka, även utanför planen.

I foajén togs matchens alla lirare emot av dagens RIK-spelare, välbekanta ansikten som Linus Arnesson, Tobias Thulin och Emil Mellegård hälsade gästerna välkomna. Bland dem fanns bland annat RIK:s tränare Jasmin Zuta, som var mer än nöjd med Supermatchen.

–Det var en fantastisk tillställning. Det var jättekul att det kom så mycket folk. Jubileet visade verkligen att klubben lever, står på fötter och att vi blickar framåt nu, säger han.

Förväntningarna på festen som följde gick inte heller av för hackor.

– Jag ser mest fram emot att mingla. Jag är en riktigt nördig nostalgiker. Det är fantastiskt att få vara tillsammans med dem och prata gamla minnen, säger Jasmin Zuta.

– I minglet syntes gamla som nya spelare och deras familjer, arrangörer och klubbmedarbetare. Väl till bords så inledde ordförande Carl-Magnus Källfelt kvällen med ett kort tal tillsammans med klubbchef Tony Larsson. Därefter tog radiosportens Christian Olsson över för att hålla kåseri om RIK.

– Det har varit fantastiskt roligt hela dagen. Redan när laget möttes upp vid lunch var ljudnivån högre än något annat, säger Magnus Lindén, numera assisterande tränare i Aranäs, och fortsätter:

– Alla är lite långsammare och hoppar inte lika långt som förr. Men det spelar ingen roll, det här är en nostalgikick av rang.

Vidare under kvällen bjöds gästerna på en rad uppträdanden på Rondos scen, en trerätters middag och till sist en prisutdelning för att hedra särskilda insatser inom RIK.
Henrik Lundström, sportchef för Redbergslids IK, var inte heller besviken på firandet.

– Det har varit underbart, över förväntan. Vi vågade inte räkna med en så härlig inramning på matchen som det faktiskt blev, säger han.

RIK:s tränare stämde in.

– Det är en så go känsla här. Jag är stolt och det tycker jag att vi ska vara, säger Jasmin Zuta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.