Framför allt var legendaren nöjd med sitt lags försvars- och målvaktsspel.

- Det är ren ABC-handboll, som tagen ur instruktionsboken. Att vi sedan visar kyla i avsluten bidrar förstås också, säger han.

Att det var ett stekhett slutspelsderby mellan de jämnstarka topplagen rådde det ingen tvekan om när den andra kvartsfinalen drog igång i Partille arena på tisdagskvällen.

Mycket nerv, vilja och heta känslor på både plan och bänk och rejält tryck på läktarna.

Stundtals tände det till på plan.

- Visst var det stundtals smågrinigt och gruffigt, men det är så det ska vara i ett slutspelsderby, jag tycker inte det gick över gränsen, säger Magnus Wislander.

Han får medhåll av Sävehof-spelaren Olle Forsell Schefvert:

- Det var småsaker, inget att hänga upp sig på. Jag tycker att vi ägnade för mycket tid att gnälla på domslut, vi borde lagt större fokus på själva matchen, säger han självkritiskt efter förlusten.

Hur ska ni vända det här?

Genom att vinna på söndag och sedan ta nästa match. Då är vi med igen, säger Olle Forsell Schefvert.

Kvartsfinalen var svängig. Som exempel blev hemmalagets ledning med 10-7 till underläge med 10-11 på mindre än fem minuter. Den ledningen med fem minuter kvar av första halvlek förvaltade RIK väl och gick till pausvila med 11-15.

Även i den andra halvleken skiftade det. RIK började med att ta initiativet drog ifrån och hade ledningen med 15-21.

Sedan plockade Sävehof in boll efter boll och kom upp till 19-21 när RIK tog timeout.

Råden från tränarna Jasmin Zuta och Magnus Wislander hade uppenbart effekt.

Nu var det RIK:s tur att ta initiativet, samtidigt som Sävehof slarvade en del, och hade ledningen med sju bollar med tre och en halv minut kvar av matchen, en ledning som De vita eleganterna förstås inte släppte.

Segern skrevs till 29-23. Därmed har RIK två raka segrar och kan avgöra hemma i Lisebergshallen på söndag.

Det är klart att vi har fördel av hemmaplan. Samtidigt vet vi att svänger snabbt i handboll, det går inte att slappna av, inte i den här typen av matcher säger Magnus Wislander och fortsätter:

-Samtidigt är jag väldigt imponerad av killarna, det är stabila, starka och trygga.

De senaste åren har RIK inte kommit längre än till kvarten i slutspelet.

Nu är man en match från att spela semifinal.