Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larholm efter återkomsten: "Kan mycket bättre"

Tio år utomlands. I kväll var Jonas Larholm tillbaka i Sävehof-tröjan när Partilleklubben förlorade premiärderbyt mot rivalen Redbergslid i Lisebergshallen. – Det var kul att få lira, även om det var tungt att förlora, säger han till GP efter matchen.

I ett drygt decennium har Jonas Larholm varit iväg och skördat handbollsframgångar ute i Europa. Men tio år fick räcka. Efter spel i Spanien, Ungern och Danmark valde 34-åringen inför den här säsongen att vända tillbaka till Partille och Sävehof. Och när det var dags för återkomst i tävlingssammanhang var det inte vilket lag som helst som väntade, utan derby, mot RIK i klassiska Lisebergshallen. 

– Lite speciellt, så klart. Det var riktigt kul med derby och bra stämning, säger Larholm. 

Han har målats upp som en av handbollsligans främsta nyförvärv och med sitt proffsäventyr och 211 landskamper för det svenska landslaget på meritlistan tillhör han tveklöst en av seriens största stjärnor. Men någon drömcomeback blev det alltså inte i den svartgula tröjan. Larholm, som inför matchen hade dragits med skadeproblem, inledde på bänken. När hemvändaren sedan väl fick äntra planen såg han ut att ha en bit kvar till storformen. Playmakern hade svårt att hitta rätt och inledde med en del enkla misstag. 

– Det kändes att man är matchotränad och ringrostig, men det är inte så konstigt, jag har inte spelat match på ett tag. Jag hade inte förväntat mig att spela alls, men det var kul att få komma in och jag kände ingenting av skadan, vilket var skönt, säger han.  

I den andra halvleken blev han mer delaktig och efter en betydligt bättre insats efter paus utsågs han till Sävehofs bästa spelare i matchen. Men det hjälpte föga. RIK vann med 32-26. Helt rättvist menar Larholm. 

– De gjorde en riktigt fin match och spelade väldigt lugnt, tålmodigt och metodiskt anfallsspel. De styrde tempot bättre än vad vi klarade av. Samtidigt var vi lite ivriga både offensivt och defensivt, vi hade lite svårt att hitta rätt. Vi kan mycket bättre än så här. Men vi får knyta näven och träna bra i veckan så vi är redo för hemmapremiären, avslutar Larholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.