Landslagsstjärnans passning till Zlatan

Sävehof tappar en av sina bästa spelare till utlandet. Franska Brest har presenterat Louise Sand som ny spelare. – Nu får jag ta över Frankrike sedan Zlatan lämnat, säger hon.

ANNONS
|

Louise Sand har varit en av Sävehofs nyckelspelare de senaste säsongerna. Som etablerad landslagsspelare i Henrik Signells Sverige spelade hon EM på hemmaplan i december.

Nu lämnar hon Partille för Bretagne. 24-åringen presenteras på Brest hemsida och har skrivit på för ett plus ett år med den franske serieledaren.

Flyttar efter säsongen

Sand spelar klart slutspelet med Sävehof innan flyttlasset går söderut i juli.

– Det ska bli otroligt kul med en helt ny miljö. Inte bara för det idrottsmässiga. Det kommer bli givande för mig som person att lära mig ett nytt språk. Jag kommer få testa vad jag går för både på och utanför planen, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Drömscenariot vore att avsluta med ett guld med Sävehof.

Namnkunnig trupp

Brest har ett stjärnspäckat lag med bland andra den franska landslagsspelarna Allison Pineau och Cléoptare Darleux. SpanskanMarta Mangué är en annan profilstark spelare i det nordfranska laget.

– Det ska bli väldigt kul att hitta sin roll där och fortsätta med det jag har gjort här. Det är en väldigt seriös och stor klubb med bra publik och jag gick på magkänslan och jag fastnade direkt för Brest, säger Sand.

"Har förmågan att få en hall att koka"

Lagets tränareLaurent Bezeau hyllade Sands potential på klubbens hemsida.

"Louise är en vänstersexa som ännu inte fyllt 25 år. Hon är redan bekant med att spela på internationell nivå och har prövats i Europa. Hon har spelat i Champions League med Sävehof, och sedan även i EHF-cupen. Hon är dessutom ordinarie i det svenska landslaget. Hon har förmågan att få en hall att koka. Med tanke på de insatser vi vill se och den show som vi vill erbjuda vår publik så tycker jag att hon är idealisk. Hon har samtidigt fortfarande en utvecklingspotential när det gäller jämnheten i hennes spel".

ANNONS