Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagsmeriterade Pouya Norouzinezhad Gharehlou ansluter till Sävehof. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Landslagsmeriterade Pouya Norouzinezhad Gharehlou ansluter till Sävehof. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Landslagsmeriterad spelare klar för Sävehof

Sävehof spetsar till truppen. Partilleklubben har värvat in landslagsmeriterade iranske Pouya Norouzinezhad Gharehlou, 25.
– Pouya har spelat några riktigt fina säsonger i Bundesliga, säger sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande.

Säsongen har både haft höga berg och djupa dalar för Sävehof inledningsvis. I Champions League har man imponerat medan det gått lite sisådär i Handbollsligan.

I det hårda matchandet är det några spelare som har fått ta ett extra stort ansvar. På nio meter har Kristian Berndtsson matchat William Bogojevic, Jonathan Edvardsson och Gzim Salihi hårt.

Nu får de uppbackning.

”Är otroligt glad”

Partilleklubben har värvat Pouya Norouzinezhad Gharehlou med meriter från det iranska landslaget. Han kommer senast från spel i Gummersbach som låg i Bundesliga förra säsongen.

– Efter att Sävehof kontaktade mig så började jag kolla på deras matcher i Champions League. De spelar en fartfylld modern handboll som jag blev intresserad av direkt, säger Norouzinezhad Gharehlou till klubbens hemsida.

– Efter det pratade jag med min vän Brännberger, som jag spelade ihop med i Kadetten Schaffhausen i Schweiz, och han hade bara positivt att säga om klubben. Nu ser jag verkligen fram emot att dra igång och jag hoppas på många vinster i Sävehoftröjan.

Sportchef Emil Berggren kommenterar tillskottet.

– Jag är otroligt glad över att Pouya har valt att komma till oss i IK Sävehof. Pouya har spelat några riktigt fina säsonger i Bundesliga och kommer senast ifrån Gummersbach. Han är en explosiv och fartfylld spelare i anfallet men också en riktigt bra försvarsspelare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.