Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Laddat för ny derbyrysare

Det är bäddat för en ny derbyrysare när Sävehof på tisdagen tar sig an Redbergslid i den andra kvartsfinalen. - Vi är otroligt revanschsugna, säger Olle Forsell Schefvert.

Uddamålsförlusten i första mötet sved.
– Det är klart att det är extra tungt att förlora när skillnaderna är så små. Samtidigt fick vi lite att fundera på, vi brände lite väl många lägen, säger Olle Forsell Schefvert.
Själv var han rejält på hugget under den första halvleken och stänkte in sex mål från sin niometersposition. I den andra halvleken blev det inga mål alls från 23-åringen.

– Så är det ibland och i det här fallet bidrog nog tröttheten. Skärpan avtar, man kanske bara orkar dra iväg bollen ibland och gör det därmed lite väl enkelt för målvakten, säger han.

Tillfälligheter avgör 

Den här säsongen har det i Handbollsligan varit väldigt jämnt mellan de båda rivalerna. Ofta är det tillfälligheter som har avgjort matcherna.
– Det är oerhört tufft och tätt, just därför är det också viktigt att inte tappa fokus. I senaste mötet hade vi några sådana dippar som straffade sig.  I returen måste vi ha färre sådana perioder för att vinna, säger han.
Hur är stämningen ute på plan?
– Jag tycker att den är go. Det är fullt tryck – precis som det ska vara i ett kvartsfinalderby. Men tar och man ger, men jag tycker inte att det på något sätt varit över gränsen. Matcherna mellan oss och RIK är alltid speciella. Vi känner varandra och det blir lite extra prestige. Ingen vill ge sig – i synnerhet inte när det handlar om slutspel, säger han.

"Den som behåller skärpan längst vinner"

Efter första mötet har spelare och ledare analyserat matchen.
–  Som skytt tittar man förstås lite extra på målvakten. RIK har två bra målvakter så det är klart att man kikar lite extra på hur de agerar. Å andra sidan har de nog rätt bra koll på mig också, säger han.
På annandagen tränade Sävehof och filade på detaljer som kan avgöra det laddade mötet.
 Vad tror du avgör?
– Eftersom det är så himla jämnt så tror jag faktiskt att det handlar om skärpan. Den som behåller skärpan längst vinner matchen, säger han.
Ni har hemmaplan – har det någon betydelse?
– Det enkla svaret är kanske att det inte har det, jag menar, det är inga avstånd och vi har vår publik med oss. Men ändå. Partille arena är vår borg. Där spelar vi flest matcher. Där är vi trygga och har byggt upp en stark känsla under spelet i serien. Så, ja – hemmaplan har betydelse.
Efter tio säsonger i Sävehof flyttar Olle Forsell Schefvert till Tyskland i sommar där spel i HSG Wetzlar  i stenhårda Bundesliga väntar.
– Det ser jag förstås fram mot. Men nu är det enbart Sävehof som är i mitt fokus. Jag vill avsluta säsongen så bra det bara går, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.