August Wiger.
August Wiger. Bild: MATHIAS BERGELD

Lämnar Göteborgsklubben – flyttar till Danmark

År 2018 värvades August Wiger till Redbergslids IK från HK Aranäs. Den här säsongen blir dock hans sista i klubben. Nu har 22-åringen presenterats av danska Århus.
– Jag har spelat fyra år i den svenska ligan och känner att jag är redo för nya utmaningar, säger Wiger i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det blev 101 mål och 79 assist för August Wiger i Redbergslids IK förra säsongen. Även under inledningen av denna har den 22-årige mittnian inlett bra. Så pass bra att det nu står klart att Redbergslid inte får behålla honom.

Wiger har nämligen presenterats av den danska klubben Århus Håndbold.

– När Århus Håndbold visade intresse lät det som en spännande möjlighet, säger Wiger i ett pressmeddelande från sitt nya klubblag.

Niometersspelaren kommer trots allt att spela med Redbergslid säsongen ut. Kontraktet med den danska klubben börjar gälla sommaren 2020.

August Wiger inledde sin handbollskarriär i IK Sävehof. Därifrån klev han in i Aranäs innan det alltså blev spel i Redbergslid.

ANNONS

– Jag har spelat fyra år i den svenska ligan och känner att jag är redo för nya utmaningar. Århus känns som en klubb där jag får stora möjligheter att fortsätta min utveckling, både med goda träningsmöjligheter och tränare, säger Wiger.

Redbergslid ligger just nu på en niondeplats i handbollsligan.

ANNONS