Redbergslids tidigare huvudtränare Jasmin Zuta är klar för HK Aranäs.
Redbergslids tidigare huvudtränare Jasmin Zuta är klar för HK Aranäs. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Lämnade RIK – Jasmin Zuta klar för HK Aranäs

I januari valde Jasmin Zuta att lämna Redbergslids IK. Nu blir han ny assisterande tränare för HK Aranäs.
– Jag ser verkligen fram emot utmaningen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Redbergslids IK fick kämpa in i det sista för att rädda kontraktet i Handbollsligan. RIK hade en tung säsong under vilken man valde att göra förändringar i ledarstaben.

Magnus ”Bagarn” Johansson fick kliva in som huvudtränare och Jasmin Zuta fick därmed kliva åt sidan. Zuta blev dock kvar i klubben en kort tid innan han i januari i år meddelade att han lämnar helt och hållet – efter sju år.

– Det är jättejobbigt, men så blir det ibland, sa han då.

LÄS MER:Jasmin Zuta lämnar Redbergslids IK efter sju år

LÄS MER:Magnus ”Bagarn” Johansson förlänger med Redbergslid

Jasmin Zuta berättade att han skulle satsa på sitt egna företag där han bland annat jobbar med talangutveckling och föreläsningar. Men det dröjde inte länge innan Zuta åter fick en roll i ett handbollslag.

ANNONS

På sin hemsida meddelar HK Aranäs att Zuta kommer bli assisterande tränare bredvid Jerry Hallbäck.

– Att få vara en del av ett härligt team och gå in i elden sida vid sida med en gammal god vän i Jerry Hallbäck, jag ser verkligen fram emot utmaningen, säger han på Aranäs hemsida.

Ska jobba med utveckling

Precis som i sitt företag kommer Jasmin Zuta ha fokus på utveckling av spelare.

– Rollen som stöttande till Jerry med ett vakande öga på den individuella utvecklingen hos individer stimulerar. Vi ser att vi ska kunna få fart på det kollektiva och det individuella med en härlig attityd.

LÄS MER:Andreas Berg kallade Christoffer Brännberger psykopat – blir lagkamrater i Önnered

Jerry Hallbäck om sin nya kollega:

– Jasmin har bra erfarenhet av detta och har hjälpt många duktiga spelare i den långsiktiga utvecklingen, nu får vi i HK Aranäs ta del av detta och bygga truppen starkare, sen att vi två får en möjlighet att coacha och leda laget mot nya mål känns riktigt spännande och utmanande, vi har känt varandra länge men aldrig haft lag tillsammans.

Tidigare under våren stod det klart att HK Aranäs kommer spela i handbollsligan även nästa säsong, detta efter att man slagit HIF Karlskrona i kvalet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS