Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Önnereds Maja Eriksson under en match i SHE mellan Önnered och Kungälv. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Önnereds Maja Eriksson under en match i SHE mellan Önnered och Kungälv. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Läge för sammansvetsning när Önnered och Kungälv testar sina nya trupper

Tre månader har gått sedan den senaste matchen i damernas handbollsliga. Nu tar Önnered emot Kungälv för säsongens första träningsmatch. Ett första tillfälle att lära känna nya lagkamrater i skarpt läge.
– Det ska bli kul att se hur vi håller för match, säger Önnereds lagkapten Linnea Särborn.

En tiondeplats förra säsongen var under förväntan för Önnered. Nu hoppas lagkaptenen Linnea Särborn att den nya truppen ska kunna ta revansch.

– Jag tycker absolut det finns kapacitet för det. Vi har fått in flera nya ansikten som verkligen bidrar med positiv energi.

Hur har du påverkats av de senaste månaderna?

– Det har varit en tuff tid på många sätt även om jag till exempel kunnat fortsätta plugga på distans. Träningen har ju varit i en annorlunda form men fungerat. Men jag lider med de som har det extra tufft. Det är en väldigt jobbig tid för hela världen och såklart blir jag påverkad.

Tränaren Krister Bergström beskriver dig som en viktig spelare som bär laget. Hur tar du dig an den rollen?

– Det är klart att jag ska bidra med erfarenhet och rutin. Jag försöker genom mitt sätt att spela och vara visa inställning och hoppas jag får med mig så många som möjligt.

Wilma Pettersson ser fram emot starten

Måndagens motstånd, Kungälv, kom på en åttondeplats i ligan senast. Precis som i Önnered finns många nya spelare i truppen men vänsternian Wilma Pettersson, som varit med desto längre, berättar att truppen är rätt så sammansvetsad.

– Många känner varandra sen innan och det är bara ett par ansikten som är helt nya. Vi är ett ganska ungt lag men ska ge oss fan på att göra en riktigt bra säsong så får vi se hur långt det leder.

Hur har de senaste månaderna varit?

– Det har varit ganska svårt när allt runt omkring har varit så oklart. Vi har tränat på bra och motivationen har det inte varit några problem med. Samtidigt har man väl insett att även om man själv tycker idrotten är allt så kanske det inte alltid är så.

I vintras skrev du på ett nytt kontrakt med Kungälv som sträcker sig till 2022. Vad betyder klubben?

– Jättemycket! Det ska bli väldigt roligt att göra den här nya resan med Hamed (Khazrai, tränare, reds. anm.). Jag har varit här hela min vuxna karriär och hade inte klubben betytt något hade jag inte stannat kvar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.