Kungälvs skräll – vann derbypremiären

Tillbaka i högstaligan – då imponerade Kungälv direkt och vann premiärderbyt mot Önnered.

ANNONS
|

Nykomlingen Kungälv – mot fjolårets överraskning, Önnered, öppnade säsongen med ett rafflande derby i ÖHK-hallen.

En match som gästerna till slut spelade hem med 23–19.

Efter några trevande första minuter då lagen skiftade missade målchanser och tekniska fel med varandra var det så Kungälv som spräckte nollan.

Clara Lerby sprintade loss och kontrade in 1–0, klubbens första mål i högsta ligan sedan degraderingen ur dåvarande Elitserien 2007.

Lerbys fullträff gav gästerna blodad tand och det var nykomlingen och inte fjolårets kvartsfinallag som dikterade det mesta av spelet i den första halvleken.

Samtidigt som Kungälv överraskade positivt hade Önnered förtvivlat svårt att få ordning på anfallsspelet. Sofie Börjesson i Kungälvsburen imponerade stort och det var frustrerat hos de grönsvarta. Vore det inte för ett par vassa Jessica Ehrnbring-avslut hade bortaledningen kunnat vara större än 6–2 efter en kvarts spel.

ANNONS

Men under slutet av den första halvleken ändrade matchen skepnad.

Kungälv fick inte samma träff framåt och Önnered lyckades sakta men säkert ta sig tillbaka.

Kungälv ryckte i början av andra

Fem sekunder innan paus satt 10–10.

Där och då såg det ut att vara knapp fördel Önnered inför andra. Men icke.

Pontus Ward Wiklunds lag kom ut fokuserat och piggt efter paus. Elin Sige satte två bollar. Clara Lerby en. Vips var det 13–10 i Kungälvs favör.

Önnered gav sig dock inte utan kom tillbaka starkt flera gånger. Men varje gång en utjämning låg i luften klev någon i Kungälv fram.

Och när Linneá Rundberg två minuter från slutet prickade in 22–19 var saken klar. Kungälv vann i comebacken och Önnered får vänta på sin första tvåpoängare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS