Kungälvs Marie Wall.
Kungälvs Marie Wall. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungälv tog viktig seger mot VästeråsIrsta

Kungälv hade bara vunnit en av lagets sex senaste möten mot VästeråsIrsta. Men under måndagen var det så dags igen då man tog hem segern med 34-27 på bortaplan.

|

Åtta poäng på åtta matcher och sexa i tabellen. Med fyra vinster och fyra förluster hade Kungälv stått för en klart godkänd inledning av säsongen inför måndagens bortamatch mot VästeråsIrsta. Särskilt med tanke på att man förra säsongen tog totalt tog 13 poäng under hela grundserien.

En nära likvärdig inledning på säsongen hade måndagens motståndare från Västmanland också haft, och inför matchen låg hemmalaget bara en poäng bakom Kungälv i tabellen med sju inspelade poäng.

Det var således mycket viktiga poäng som stod på spel i Västerås Arena i kampen om en slutspelsplats.

Och det märktes att hemmalaget var taggat efter flera veckors vila, för redan efter sex minuters spel hade VästeråsIrsta gått ifrån till en fyramålsledning med 6-2 efter tre mål från Hannah Flodman. Något som gjorde att KHK begärde timeout.

Ett drag som fungerade.

Vände till ledning

Kungälv fick igång offensiven och hade inga problem med målproduktionen i den första halvleken och slängde in 15 kassar. Det enda problemet? VästeråsIrsta gjorde 16.

I den andra halvleken fortsatte Kungälv att äta sig in i matchen, och efter 35 spelade minuter hade man faktiskt vänt på steken till ledning 20-17.

En ledning som man var fast beslutna om att hålla greppet om.

Hemmalaget kom aldrig särskilt nära i jakten på kvittering, och Kungälv kunde hålla ett behagligt avstånd på tre till fyra mål nästan hela den andra halvleken igenom.

Kungälv kunde slutligen resa hem med två nya poäng i bagaget efter att ha segrat med 34-27.