Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Arkivbild. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungälv-stjärnans succé – tredje bäst i hela ligan

Tidigare i veckan kritade hon på ett nytt kontrakt med Kungälv. Sedan klev hon ut på planen, dundrade in 12 mål och bar laget till en seger.
– Det känns jätteskönt, säger segerorganisatören Mia Lagumdzija efter matchen

Hon anslöt till klubben inför förra årets säsong och gjorde omedelbar succé. Med 74 mål på 22 seriematcher var hon målbäst i Kungälv. Denna säsong har hon fortsatt på inslagen väg – och dessutom lagt in ett par växlar till.

Eller vad sägs om detta: Efter 11 matcher har hon redan gjort fler mål än i fjol. Med sina 75 fullträffar framåt är hon klart bäst i Kungälv – och tredje bäst i hela ligan. Endast slagen av Nikoline Skals Lundgreen och Alexandra Bjärrenholt. Vad är framgångsreceptet bakom de siffrorna, månntro?

– Jag får mycket förtroende från tränaren som gör att mitt egna självförtroende växer. Jag vågar misslyckas på planen, vilket gör att jag även vågar lyckas. Jag känner att jag har mognat på planen, säger hon.

I lördagsdrabbningen hemma mot Kärra spelade Lagumdzija en huvudroll. Men det var gästerna från Hisingen, som är fast i botten av tabellen, som inledde bäst och gick upp i en 6-3-ledning.

– Det var lite underskattning kanske. Å andra sidan får det inte hända. Vi vet att de har allt att spela för. De har samtidigt inget att förlora. Så det ska inte få hända. Men det kan vara att det ligger lite undermedvetet, att man blir lite bekväm, säger hon.

Satte 12 mål: ”Är nog rekord”

Efter en lite sämre start började Kungälv sedan successivt att spela upp sig. I mitten på den första halvleken kvitterade Wilma Pettersson och efter 30 spelade minuter hade Kungälv ryckt upp sig ännu mer och tagit ledningen med 15-13.

– I andra lyckades vi sen få lite mer räddningar och vi stängde till bakåt lite mer. Det blir avgörande, säger Lagumdzija

Lite fler räddningar – och en hel del mål från Lagumdzija. När matchen var över hade Kungälv vunnit med 32-28.

– Det var en berg-och-dalbana hela matchen. Så det känns skönt att vi kunde knyta ihop säcken, säger hon.

För Lagumdzija blev det alltså tolv mål – klart flest i hela matchen och, kanske, ett personligt rekord.

– Jag vet faktiskt inte, men jag tror det. I Elitserien är det nog rekord i alla fall, säger hon.

Magkänslan: Stanna kvar i klubben

Eventuellt ett personligt rekord. Och fler mål lär det bli. Tidigare i veckan skrev hon alltså på ett nytt kontrakt med Kungälv.

– Jag trivs väldigt bra med laget och Hamed (Khazrai) som tränare. Det har varit avgörande, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt skönt att ta ett beslut så att man slipper tänka på det. Så ur den aspekten är det skönt. Jag har känt ett tag att jag vill fortsätta. Magkänslan har varit att jag ska stanna, säger Lagumdzija.

Har det funnits intresse från andra klubbar?

– Det har varit lite. Men jag har inte riktigt känt att jag vill börja om på det sättet. Jag trivs väldigt bra här, säger hon.

Hur långt kan Kungälv gå den här säsongen?

– Vi vill jättegärna gå till slutspel, det är ambitionen. Men vi tar en match i taget. Den här serien kan man aldrig lita på. Det gäller bara att ta det match för match, säger Mia Lagumdzija.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.