Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MATHIAS BERGELD

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kungälv krossade nästjumbon

Sofie Börjesson briljerade i mål och offensiven glänste. I längsta bortaresan för säsongen hämtade Kungälv hem två poäng.
– Riktigt skönt att komma härifrån med en seger, säger Sofie Börjesson.

Kungälv har överraskat många och imponerat stort såhär långt in i säsongen. Mot Boden på bortaplan hämtade klubben hem ytterligare två poäng efter seger med övertygande siffror, 33–23.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Att vinna med tio bollar vittnar om att vi fick riktigt bra träff i dag, skitkul, säger Sofie Börjesson.

Målvakten var närmast orubblig långa stunder och slutade på en räddningsprocent strax under 50.

– Klart det är skönt att man fick göra lite räddningar. Men många räddningar kommer tack vare att vi gjorde det riktigt bra bakåt, så jag ska inte ta åt mig all cred, haha!

Defensiven i all ära, det var kanske framåt som Kungälv glänste allra mest. 33 mål var den bästa noteringen hittills offensivt.

– Det känns som att vi fick till alltihop. Att släppa 23 mål är jättebra och att vi sedan dessutom gjorde 33 mål framåt visar att anfallsspelet också var riktigt bra.

"Kämpar som fan varje dag"

Hon fortsätter:

– Då vet vi ändå att vi kan göra ännu fler mål, vi missade ganska mycket periodvis, säger Börjesson som gläds lite extra över att säsongens längsta bortamatch slutade med vinst.

– Boden borta är nästan maximalt så långt iväg man kan komma för en match i Sverige. Riktigt skönt att den är gjord nu och riktigt skönt att komma härifrån med en seger.

I och med söndagens tvåpoängare är nederlagstippade Kungälv fortsatt kvar på slutspelsplats efter 15 spelade omgångar.

– Vi är en tajt grupp där alla vill åt samma håll. Vi tränar och kämpar på som fan varje dag och vill fortsätta visa Sverige att vi är ett bra handbollslag – som inte kommer ligga sist när säsongen är slut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.