Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Foto: Bildbyrån

Kungälv körde över Heid i derbyt

Kungälv stormar mot slutspel. Heid harvar i botten. Det är fakta efter lördagens derby.
– Skönt att vi kan fortsätta visa att vi är bättre än vad alla tror, säger Kungälvs främsta målskytt Rebecka Karlsson.

Heid var, som så många gånger förr den här säsongen, bra med en bit in i den första halvleken.

Men sedan var det egentligen aldrig något snack.

Kungälv satte in en högre växel och tog över matchen. 9–9 blev 14–11 i hemmalagets favör innan paus. I den andra halvleken fortsatte matchen i samma mönster. Kungälv stormade vidare och kunde tidigt stänga matchen.

Slutsiffrorna skrevs till 27–19.

– En bra genomförd match med bra målvaktsspel och högt tempo från vår sida. Alla tryckte på och vågade sticka in näsan. Vi var bra pålästa och gjorde det vi skulle, säger Rebecka Karlsson som var Kungälvs främsta målskytt med fem mål.

Hon fortsätter:

– Det var en av våra bättre insatser. Framför allt framåt. Vi har haft en tendens att tappa lite fart, men det gjorde vi inte i dag. Vi körde på hela vägen.

Också för egen del tycker hon att matchen blev en fullträff.

– Jag kom in i det väldigt fint. Så det kändes bra hela vägen.

Resultatet gör att Kungälv fortsätter att hålla sig ovanför slutspelsstrecket – samtidigt som Heid är fast förankrat i bottenregionen, bara två poäng ovanför jumboplatsen.

"Roligt att motbevisa alla"

Karlsson tycker, trots de stora siffrorna, att Heid stod upp ganska bra och att Frölunda-gänget har utvecklats sedan tränarbytet.

– Jag tycker att de tryckte på ganska bra. Sedan de bytte tränare har de fått en helt annat fart i sitt spel, men det kändes som att de inte orkade hela vägen, säger Karlsson, som tror att Kungälvs chanser att hålla sig kvar ovanför slutspelsstrecket är goda – även om det väntar tufft motstånd under avslutningen i form av Skuru och Lugi, bland annat.

– Vi har slutspel i sikte. Det är några riktigt tuffa matcher kvar, men vi tror att vi kan ta några poäng till. Så det är målet.

Vad skulle det betyda för er att nå dit?

– Det skulle betyda jättemycket. Det är jätteroligt när man får motbevisa alla. Folk runt omkring har inte trott på oss alls och tippat oss toksist. Det är skönt att visa att vi är bättre än vad alla tror.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.