Kungälvs Amanda Borgström.
Kungälvs Amanda Borgström. Bild: MATHIAS BERGELD

Kungälv föll i premiär-rysare mot Skara HF

Misstagen kostade Kungälvs HK premiärsegern. Fjolårets succénykomling lyckades inte utnyttja sina ledningar och föll till slut mot Skara HF med 21–22.
– Det var tråkigt. Det kändes som vi hade matchen under väldigt långa perioder, säger Kungälvs Amanda Borgström.

ANNONS
|

Att Skara HF skulle gå segrande ur lördagens SHE-premiär var långt från givet, sett till matchbilden var det nästan inte ens troligt.

Kungälvs HK stod för en solid insats och hade ett spelövertag under stora delar av matchen.

Spelövertag kommer man dock inte långt med om det inte förvaltas, vilket gästerna från Kungälv fick befara. Trots att man hade ledningen under majoriteten av matchen så lyckades man inte knyta ihop säcken.

Det gjorde istället Skara HF som segrade med 22-21 efter att Mikaela Johansson satte det avgörande målet med två minuter kvar att spela.

– Det känns som att vi tar lite dumma beslut när det är viktiga beslut som ska tas, säger Kungälvs vänstersexa Amanda Borgström.

ANNONS

Vad är det för dumma beslut som ni tar?

– Vi gör tekniska fel som de kan straffa oss på, vilket gör att de kan få ett gött flow. Och har man det så är det klart att man rider på den vågen, vilket Skara lyckades med.

"Lite jojo-match"

Att förlora med ett mål i en handbollsmatch må kännas surt, men det tyder även på att det finns saker att glädjas åt.

Enligt Borgström fanns det ljusglimtar i matchen.

– Jag tycker att vi ska ta med oss att vi har matchen i väldigt långa perioder och när vi gör det vi ska så drar vi ifrån. Då märkte man att vi gör rätt eftersom vi drar ifrån med tre bollar, sen gör vi några dumma beslut och de kommer ikapp. Det blir lite jojo-match.

ANNONS