Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kunde blivit sista matchen - då avgjorde han

Hade han missat skottet kunde karriären ha varit över nu. Men Tobias Albrechtson, som spelat för Sävehof sedan barnsben, tog klubben till semifinal – där svenska mästarna väntar.

Han är son till klubbdirektören Stefan Albrechtson och har aldrig spelat i någon annan förening än Sävehof. Och trots att han är långt från överårig – 28 år – så har han bestämt sig för att årets säsong blir den sista. Därför var gårdagens femte och avgörande semifinal en speciell match för Albrechtson.

Det var till en början jämnt, men i den andra halvleken kunde Sävehof rycka till sig en femmålsledning, mycket tack vare målvakten Per Sandströms fina spel.
Men hemmalaget Lugi gnagde sig i kapp och med 30 sekunder kvar av matchen skiljde plötsligt bara ett mål. 
– Det är klart att det var nervöst, säger Albrechtson som fruktade att karriären skulle få ett bittert slut.

Sävehof hade dock bollen, och visste att ett lyckat sista anfall skulle innebära en plats i semifinal. Olle Forsell-Schefvert och Victor Fridén hade gjort sex respektive fem mål i matchen, men det var en något oväntad matchhjälte som klev fram.
– Ja, jag väntade till det sista innan jag sköt mitt första skott. Det var för jädra gott, säger Tobias Albrechtson.

Det kunde blivit ditt sista, om du missat?
– Ja, därför var det omöjligt att missa. Nämen, det var inte så mycket att be för, jag såg att det fanns ett läge.

Bland de skönare mål du gjort?
– Ja, det får man säga. Det är nog topp fem i alla fall, säger Albrechtson och skrattar.
Vilt firande utbröt sedan både bland spelarna och de tillresta Sävehof-supportrarna. Efter en säsong som varit lite upp och ner är man i SM-semi.
– Just nu är det bara glädje. Man har varit inne i en Lugi-bubbla ett tag nu, bara tänkt på Lugi hela tiden. Nu får vi försöka återhämta oss och sedan är det bara att fokusera på Kristianstad.

Direkt efter slutsignal meddelades hur semifinalerna kommer att spelas. Kristianstad fick välja motstånd först, och valde alltså Sävehof. Tuffare motstånd än så kan man inte finna inom svensk handboll.
– Fan vad roligt det ska bli! Inget känns jobbigt, vi har vunnit och vi älskar handboll, var tränare Magnus Johanssons spontana kommentar i TV 4.

Albrechtson påpekar att man går in i semifinalen som klara underdogs.
– De har förlorat två matcher på hela säsongen, det är klart att de är stora favoriter. Men vi har en bra känsla och inget att förlora. Kan vi knäppa dem i någon av de första matcherna så tror jag nog att de blir lite oroliga, säger Tobias Albrechtson.
Semifinalserien inleds på söndag, på bortaplan. I den andra semifinalen möts Ystad och Alingsås.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.