Kritik efter Linus Perssons smäll

Trots en otäck smäll i huvudet fick Linus Persson spela klart första halvlek mot Slovenien. Det får kritik av tidigare förbundskaptenen Kristján Andrésson.
– Vi är rätt amatörmässiga, säger han i TV6:s studio.

ANNONS
|

30 sekunder in i Sveriges VM-match mot Slovenien slog Linus Persson huvudet hårt i golvet och blev liggande. Han spelade dock vidare i första halvlek. I paus sa han till TV6 att han fortfarande hade ont i huvudet och till andra halvlek kom han inte ut.

Beslutet att låta Persson spela vidare efter smällen får kritik i TV6:s studio.

– Jag vet inte om det finns nåt reglemente. Jag tycker vi är rätt amatörmässiga. Det finns andra idrotter där huvudskador undersöks av en oberoende läkare. När man ser smällen blir det egentligen sjukgymnast och Linus som ska avgöra om han ska spela vidare. När han säger att han har ont i huvudet, det är ett varningstecken. Jag tycker inte han ska spela vidare, säger det tidigare svenska förbundskaptenen Kristján Andrésson i studion.

ANNONS

Landslagets presschef Daniel Vandor säger till Sportbladet:

– Han hade inte ont direkt efter smällen och spelade därför vidare. Men när han fick ont så klev han av och spelade sen inte mer. Han får behandling i omklädningsrummet av sjukgymnasten och med läkaren på länk.

Utan Linus Persson på planen fick Lukas Sandell stort ansvar. Matchen slutade 28-28 och Sveriges VM-öde avgörs nu på söndag mot Ryska förbundslaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS