Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kristian Berndtsson tillbaka i Önnered

Han lämnade Önnered efter tre månader – men nästa säsong är han tillbaka. Kristian Berndtsson kommer att ta över föreningens A-lag på damsidan.

Kristian Berntdsson hoppade förra säsongen in som tillfällig tränare för IK Sävehofs herrar. Därefter tog han över som verksamhetsutvecklare i Önnereds HK. Men på den posten satt han bara i tre månader. Därefter flyttade han till Norge och blev assisterande tränare i Arendal.

– Vi hade en överenskommelse jag och Önnered där det var mer ett ideellt arbete där jag hjälpte till och om jag hittade ett intressant tränarjobb så skulle jag ta det. Det är inga hard feelings mellan oss. Vi båda visste om förutsättningarna och de önskade mig lycka till, sa Berndtsson till GP efter flytten.

LÄS MER: Heid besegrade grannen Önnered – första gången på sju år

Men nu är han trots allt tillbaka i Önnered. Eller ja, nu och nu – nästa säsong tar han över damernas A-lag.

”Kristian tillsammans med övriga inom ledargruppen skall fortsätta att utveckla vårt lag mot målet att vara topp 3 i Sverige.”, skriver klubben på sin hemsida.

Nuvarande tränaren Krister Bergström kommer att fortsätta finnas kvar i föreningen för att hjälpa till att utveckla damverksamheten i föreningen.

LÄS MER: Linnea Säreborn förbannad efter förlusten mot Sävehof

”Krister kommer även under nästa år att intensifiera sitt arbete med att leda VM-organisationen inför Herr VM i Sverige/Polen och Dam VM i Sverige/Danmark/Norge 2023.”, skriver klubben.

Önnered ligger just nu på sjätteplats i SHE.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.