Kraftig brand förstörde handbollsprofilens villa

Målvaktshjälten Peter Gentzel med familj kom tillbaka efter en utlandssemester i söndags. Då möttes de av ett hem som stod i lågor. – Man får vara glad att ingen blev skadad, säger den tidigare landslagsspelaren till GT.

ANNONS
|

Peter Gentzel, nyckelspelare i"Bengan Boys" klassiska handbollslandslag, kom i söndags eftermiddag tillbaka från en utlandssemester med familjen. Väl hemmamöttes de av en total mardröm. Familjensvillastod i lågor och ett 20-tal brandmän kämpade med att släcka elden.

– Vi kom hem från utlandssemester och välkomnades av sex brandbilar och ett 20-tal brandmän som försökte släcka elden i huset, säger handbollsprofilen till GT.

Några grannar hade, efter att ha sett svart rök bolma ut ur villan, larmat.

Polisens presstalesman i Region Väst, Ulla Brehm,säger till GT att övervåningen var helt rökfylld och att branden misstänks ha börjat i köket.Lågorna kunde,enligt Ingemar Waldenby,insatschef vid räddningstjänsten i Storgöteborg, släckas ganska snabbt.

ANNONS

Huset stod kvar efter branden men ska enligt räddningstjänsten vara ordentligt rökskadat och en omfattande saneringen krävs.Peter Gentzel säger till GT att han tror taket och skalet av villan kan vara kvar, men att resten måste bytas ut. Han räknar med att det kan ta upp till ett år innan familjen kan flytta hemigen.

– Nu måste vi hitta någonstans att bo. Just nu bor vi hos min mor.

Trots den obehagliga överraskningen försöker handbollslegendaren se positivt på situationen.

– Som tur var var ingen hemma. Vi kunde ju ha legat och sovit. Man får vara glad att ingen blev skadad.

Polisen har inga misstankar om att brott skulle ligga bakom eldsvådan.

ANNONS