Klasskillnad när toppen mötte botten

En rivstart la grunden för segern när Sävehof körde över tabelljumbon Boden på bortaplan. Bäst på plan: Emma Ekenman-Fernis med sina elva mål.

|

Seriens sämsta lag mot serieledarna. Då blev det precis så ojämnt som tabellen vittnadeom.

Boden, som efter 15 omgångar bara hade tagit två segrar och spelat in fyra poäng, fick en urusel start mot ett taggat och skärpt Sävehof när lagen drabbade samman i Boden Arena.

De regerande mästarna satte högsta fart direkt från början och när sex minuter var spelat hade gästerna skaffat sig ett järngrepp om händelserna med en överlägsen 5-0-ledning. Och även om nästa mål var Bodens så fortsatte mötet på den inslagna vägen.

Med drygt halva den första halvleken spelad skickade en av Sävehofs mer framträdande spelare, Joanna Lindvall, in 11-2 till göteborgarna. Och utklassningen bara fortsatte. När domarna blåste för halvtid var ställningen 21-8 i bortalagets favör.

I den andra halvleken kunde Sävehof enkelt spela av matchen och segern var aldrig hotad. Slutresultatet skrevs till 37-18 till Partille-klubben. Emma Ekenman-Fernis imponerade stort och gjorde elva mål.