Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fredrik Teern stannar i AHK. Bild: DANIEL STILLER

Klart: Försvarsbjässen förlänger med AHK

Han var en av nycklarna till att Alingsås HK tog sig till SM-final den gångna säsongen och fick priset som ligans bästa försvarare. Nu står det klart att Fredrik Teern stannar i klubben.

Det är på AHK:s hemsida som man nu går ut med att man lyckats knyta till sig 30-åringens namnteckning även för den kommande säsongen. Den två meter långe niometersspelaren kom till klubben 2013 och nu blir det alltså en sjunde säsong i Alingsås.

– Jag har varit i klubben i många år och vi har hittat en bra helhetslösning där jag kan kombinera handbollen med mitt civila jobb. Jag känner att jag fortfarande utvecklas som handbollsspelare och ser fram emot den nya säsongen där jag hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen igen, säger Fredrik Teern till klubbens hemsida.

Att det blir spel ute i Europa för AHK den kommande säsongen var en av anledningarna till förlängningen och Teern ser fram emot att inleda säsongen med laget som kommer att se lite annorlunda ut jämfört med det gångna silver året.

– Det ska bli kul att se det nya lagbygget formas. Vi har tunga tapp i Johan Nilsson och Mishels Liaba, men spännande nyförvärv i Daniel Blomgren, Aron Dagar Pálsson och Axel Franzén. Jag tror att vi kommer att ha ett minst lika starkt lag kommande säsong och vi siktar på att gå långt i Europaspelet, säger Teern.

Alingsåstränaren Mikael Franzén, som för övrigt har samma moderklubb som Fredrik Teern i Aranäs HK, är naturligtvis belåten över att få behålla den rutinerade mittnian.

– Fredrik betyder jättemycket för oss både i försvars- och andrafasspelet, det visade han framför allt i slutspelet där han var väldigt viktig för oss. Han har blivit en kulturbärare i klubben och nu är sista pusselbiten till nästa säsongs trupp lagd. Fredrik har utvecklats i sitt spel och att han utsågs till Handbollsligans bästa försvarsspelare visar också att han har stor respekt från motståndarna och får uppskattning för det arbete han lägger ned, säger Mikael Franzén till AHK:s hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.