Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Klart: Angelica Wallén till Sävehof

Angelica Wallén är klar för Sävehof, något som GP kunde berätta på onsdagen.
– Det kändes rätt med en gång och när det känns rätt blir det oftast bäst, säger Wallén i ett pressmeddelande från klubben på torsdagen.

På onsdagen kunde GP berätta att Sävehof förstärker truppen med den landslagsmeriterade skytten Angelica Wallén, 35. På torsdagen bekräftar klubben att man tar in Wallén, som närmast kommer från de danska mästarna Odense Håndbold.

– Det känns fantastiskt inspirerande att komma till Sävehof. Efter att precis blivit dansk mästare med Odense så har det gått väldigt fort att komma till Sävehof. Det kändes rätt med en gång och när det känns rätt blir det oftast bäst, säger Wallén i ett pressmeddelande.

Sävehofs sportchef Emil Berggren om värvningen:

– Efter att Kajsa Lindberg annonserade att hon ville trappa ner sin satsning blev vi lite tunna på nio-meterspositionerna. Därför passade det helt fantastiskt att vi kunde få in en spelare med Angelicas erfarenhet och kvalitet.

LÄS MER: Angelica Wallén klar för Sävehof

78 landskamper

Wallén inledde handbollskarriären i Tibro HK och spelade även i Skövde innan hon 2010 lämnade svensk handboll för spel i Danmark och Team Esbjerg. Därefter har hon representerat flera klubbar i Danmark och även spelat i Frankrike och 2016–2017 spelade hon för Skuru i SHE.

Wallén har spelat 78 landskamper för Sverige och gjort 99 mål i den blågula tröjan. Hon var bland annat med i det svenska laget i OS i Rio 2016.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.