Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johanna Kjellman stod för en fin andra halvlek mot Önnered. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kjellman spikade igen när Kungälv vände

Johanna Kjellman fortsatte att visa att hon är en värdig arvtagare till Sofie Börjesson i Kungälvs mål. Hennes andra halvlek var starkt bidragande till att rädda oavgjort i derbyt mot Önnered.
– Det är framförallt andra halvlek jag kommer att ta med mig härifrån, säger Johanna Kjellman.
På vilket sätt är det annorlunda?

Inför säsongen förlorade Kungälvs HK lagets kanske främsta spelare. Målvakten Sofie Börjesson valde att lämna klubben för svenska mästarna Sävehof. Ersättaren skulle bli trotjänaren Johanna Kjellman.

Frågan var om Kjellman skulle kunna fylla luckan mellan stolparna efter sin företrädare. Att döma av statistiken inför matchen borta mot Önnered var svaret ja.

– Jag ser det egentligen inte som att det var någon lucka jag skulle fylla. Sofie och jag var bra tillsammans. Men nu är det en ny situation och det har fungerat bra, säger Johanna Kjellman.

– Nu är Linnéa Holmberg lite yngre och jag får ta mer ansvar. Vi har ju även många andra unga i laget och jag ses som en av de mer erfarna. Jag trivs väldigt bra med det.

Med bland annat en räddningsstatistik på 45 procent var hon näst bästa målvakt i SHE efter två omgångar bakom Miranda Nasser Ajbisheh i Heid. En knapp förlust borta mot Skara och en bekväm seger hemma mot GT Söder var facit för Kungälv.

Om det var en spelare som Kjellman haft problem med i inledningen var det Önnereds högersexa Ewelina Ström som två gånger om fått sätta bollar vid den främre stolpen i inledningen. När hon satte sitt tredje mål på samma vis var det gästernas tur att ta timeout i underläge 9-7.

Kungälv fortsatte missa chanser samtidigt som Önnered utnyttjade de lägen som uppkom. I andra änden briljerade Hanna Eriksson och läget i paus var välförtjänt 15-10. Johanna Kjellman fick avsluta snyggt med en fin parad på Tilda Mathijs skott sekunderna innan halvtidstutan gick.

– Den första halvleken vill jag bara glömma. Jag vet inte ens om jag vill analysera den överhuvudtaget, säger Johanna Kjellman.

Kanske skulle inte ens Sofie Börjesson ha stått emot Önnered den här kvällen. Känslan inför andra halvlek var att Kjellman behövde få göra några räddningar för att hennes lag skulle få lite medvind och självförtroende.

Mitt i halvleken hände just det. Johanna Kjellman började visa samma form som i de båda inledande matcherna och tog bland annat en straff och ett friläge när hennes lag sakta men säkert kröp närmare. Önnered gjorde inte ett enda mål på tio minuter.

Med sju minuter kvar fick Kjellman ett skott i ansiktet men skakade till lite på huvudet och var snart tillbaka i spel. Upphämtningen till 22-22 två minuter senare hade inte varit möjlig utan hennes räddningar.

– Vi kommer in i en bra period i mitten av halvleken och rycker upp oss ordentligt. Det var synd att det inte kom tidigare

Derbyt slutade till slut 24-24.

– Viktigt att vi tog oss tillbaka även om vi såklart gärna hade vunnit, säger Johanna Kjellman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.