Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kjellman spikade igen kassen när Kungälv vann

Johanna Kjellman kunde inte ha fått en bättre start på det nya året. 1'9 räddningar och Kungälv-seger mot Skövde med 23–20 var precis vad hon hade hoppats på i årets första match.
– Det känns otroligt roligt att både avsluta 2018 och inleda 2019 med två poäng. Man ska hålla sig lugn och fin men i dag får man njuta lite, säger hon.

Kungälv har imponerat sedan uppflyttningen från handbollens allsvenska. Ett fint 2018 innebar att klubben låg runt slutspelsstrecket med goda möjligheter till att förlänga säsongen en bra bit in i 2019. Onsdagens drabbning mot Skövde, ett annat lag i samma tabellregion, slutade fint.

Efter 16-16 i paus gick Kungälv starkt i andra halvlek. Stora orsaken till det: Johanna Kjellman.

Med 19 räddningar och en räddningsprocent på 55 procent satte hon totalstopp för västgötarnas chans till poäng.

– Det känns otroligt bra. Så många räddningar har jag aldrig gjort i den här serien. Jag tar alla vinster jag kan, säger Johanna Kjellman.

Överraskat första halvan

Segern gick via hennes dominerande målvaktsspel till Kungälv, som tog ett starkt grepp om en slutspelsplats.

– Vi försöker driva framåt hela tiden. Vårt försvarsspel var inte på topp i dag men vi slutar aldrig kämpa ändå. Vi var hungrigare, säger Johanna Kjellman.

Att Kungälv skulle ligga på slutspelsplats när serien vänt var det få som trodde inför säsongen. Johanna Kjellman menar att det är stommen från flera år tillbaka som gjort den imponerande första halvan av säsongen möjlig.

– Vi är några som hållit på och varit med på den här resan länge. Den grunden vi lagt genom åren gör att vi är väl förberedda. Vi vilar på en stabil plattform från tidigare, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.