Kim Ekdahl Du Rietz
Kim Ekdahl Du Rietz Bild: LUDVIG THUNMAN

Kim Ekdahl Du Rietz slutar – igen

Siktet var inställt på OS – men sedan förändrades förutsättningarna. Nu väljer Kim Ekdahl Du Rietz, 30, att avsluta karriären – igen.
– Slutet blev inte som planerat, säger han till franska L’Equipe.

ANNONS
|

Han har tidigare sagt att han ska satsa mot OS 2020 – det sa Kim Ekdahl Du Rietz inför hemma-EM i januari. Däremot kunde han inte lova att han skulle fortsätta med handbollen efter OS.

OS har nu skjutits ett år framåt och säsongen har avslutats i förtid. Nu står det klart att det inte bara är säsongen som avslutas för Ekdahl Du Rietz – även karriären är på nytt över.

– Slutet blev inte som planerat. Men någonstans fick jag uppleva detta slut på min karriär för tre år sedan. Allt som har hänt sedan har varit en bonus för mig. Även utan slutpunkt är det en fantastisk historia, säger han till L’Equipe.

ANNONS

LÄS MER: Tränaren Dick Tollbring stängs av ett år efter rasistattack

Han slutade efter säsongen 2016-2017 men gjorde comeback mindre än ett år senare. Han gjorde comeback även i landslagssammanhang inför VM 2019 – då hade han inte spelat i Blågult på fem år.

LÄS MER: Jamina Roberts och Emil Berggren – Göteborgs mest frispråkiga idrottspar

Nu ska han studera "Global studies" i fyra år på ett universitet i Hongkong. Han har dessutom studerat kinesiska sedan han kom in på skolan i januari.Ekdahl Du Rietz har representerat Lugi, Nantes, Rhein-Neckar Löwen och Paris Saint Germain under sin karriär.

30-åringen vann OS-silver med Sverige 2012 och har sju mästerskap i landslaget under bältet.

LÄS MER: Sävehof utesluter inte varsel för A-lagsspelarna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS