Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Kim Andersson om motivationsproblemen: "Svårt att se något med handbollen som jag gillar"

Kim Andersson har ett år kvar på kontraktet med Ystads IF. Men just nu känner han inget sug att fortsätta den framgångsrika karriären.
– Just nu är det svårt att se någonting med handbollen som jag verkligen gillar, säger han till Radiosporten.

Kim Andersson har en lång och framgångsrik handbollskarriär bakom sig med bland annat två SM-guld med Sävehof, sex titlar i tyska Bundesliga med THW Kiel, tre Champions League-guld med samma klubb och över tio mästerskap med svenska landslaget.

Och än är karriären inte över. 37-åringen har ett år kvar på kontraktet med Ystads IF och har pratat med nya förbundskaptenen Glenn Solberg om en fortsättning i landslaget.

Men efter att coronpandemin pausade hela idrottsvärlden och satte stopp för både slutspel i Handbollsligan och OS i Tokyo i sommar – två av Anderssons stora mål för året – är han inte lika säker på framtiden.

– Nio av tio gånger är det det bästa jag vet, men just nu är det svårt att se någonting med handbollen som jag verkligen gillar, säger Andersson till Radiosporten.

Han fortsätter:

– Det abrupta slutet slog undan benen på mig. Det tog musten ur mig. Att älska handbollen. Någonstans försvann det med slutspelet.

Kim Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna med 240 landskamper och 824 mål. Bild: PETTER ARVIDSON
Kim Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna med 240 landskamper och 824 mål. Bild: PETTER ARVIDSON

Andersson medger att han inte känner något sug efter att inleda försäsongsträning och att han har svårt med motivationen.

– Allt med handbollen är ett stort frågetecken och det är kanske inte nu jag ska ta besluten för framtiden. Jag ska försöka ta mig igenom detta här nu och få rätsida på det och älska handbollen igen. För det vet jag att jag gör.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.