Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Katastrofhalvlek sänkte gulddrömmarna för Alingsås

Han hoppades få lämna efter ett nytt guld. Men en katastrofal första halvlek sköt gulddrömmarna i sank för Mikael Aggefors och Alingsås. – Det hade kunnat vara en bättre avslutning, säger målvakten.

Malmö arena var helt klädd i orange så när som på den kurva där de blåklädda AHK-supportrarna höll till. Det var inte bara på läktarna som IFK Kristianstad hade övertag.

Nere på planen tryckte storfavoriterna plattan i mattan direkt. Målvakten Nebojsa Simic spikade igen och bakåt hade Alingsås svårt att få tag i Kristianstadspelarna.

Skåningarna ryckte på elva minuter i från till 7-2 och fortsatte sedan trumma på mot ett Alingsås som inte fick något att stämma.

När första halvlek var över låg AHK under med 6-18.

– Det handlade väl för oss att försöka plocka ihop det och köra på de grejerna vi tror på, säger Mikael Franzén.

Efter paus kom lyfte Alingsås spelet. Man spelade aggressivt i försvaret och Mikael Aggefors började rädda bollarna.

Samtidigt hittade man rätt i sitt kontringsspel, främst genom en ständigt rusande Andreas Flodman.

Successivt krympte underläget till sju mål tre gånger om under halvleken. Men närmare än så kom inte Alingsås som fick lämna matchen med ett nytt finalnederlag och förlust 18-27.

Efter förlusten var det deppiga miner men inga bortförklaringar från Alingsås.

– Vi blev totalt överkörda i första halvlek. De visade att de är ett fantastiskt bra lag och det var de som fick fullträffen och inte vi, säger Mikael Franzén.

– Vi visade väl lite stolthet i andra där vi gick in och försökte. Men det var inte så mycket att säga om det. En oerhörd tung match.

– Siffrorna talar för sig själva. De var mycket bättre än oss. På något sätt är jag ändå stolt över vår resa den här säsongen men man hade ju kunnat gå på en roligare fest än det här.

Ett extra tungt nederlag för Mikael Aggefors som efter säsongen lämnar Alingsås för spel utomlands.

– Det är för jävla surt. Vi kom in helt fel i matchen. Jag vet inte riktigt vad som hände men allt blev fel i första halvlek, säger målvakten.

– Det är svårt att förklara direkt efter. Men vi började väl tänka, som är det värsta man kan göra i en handbollsmatch och då gled det i väg.

– Det hade väl kunnat vara bättre avslutning jag är ändå för jäkla stolt över gubbarna. Det är krigare som jag har framför mig och jag älskar dem alla.

Trots den stora förlusten hyllades laget efteråt av sina supportrar.

– Fansen är precis som spelarna, det är en bra stad och en bra känsla runt klubben. Framför allt engagemanget som finns runt.

Är det något som gör att det lockar att komma tillbaka i framtiden?

– Det är väl inget minus i alla fall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.