Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån

Johansson upp i skytteligatopp: "Fick mycket utrymme"

Redbergslid fortsätter gå bra i handbollsligan. Mot Skövde kom ännu en seger, denna gång med 31-25. Tobias Johansson var organisatören framför alla och toppar nu handbollsligans skytteliga.

Med ett ungt, till stora delar egenfostrat, lag har Redbergslid imponerad i säsongsupptakten hittills. Matchen mot Skövde på fredagskvällen blev inget undantag. 31 mål framåt gav säsongens sjätte seger. 

– Vi gör en jättefin match i 45-50 minuter. Då är vi riktigt, riktigt bra. Vi får bra snurr på det framåt och står rätt bakåt. Sedan dippar vi lite när vi inte är helt fokuserade. Vi bjuder in dem i matchen. Men totalt sett är det en fin insats, säger Tobias Johansson. 

Veteranen, med smeknamnet "Rumän" efter en blondering i slutet av 90-talet, gjorde själv sju mål och njöt av att få lite yta mot Skövde – vilket inte brukar vara fallet. 

– Jag fick mycket utrymme. De burkar vara bra på att minimera genombrottsspelet, men inte i dag, säger han.

Skövdes bästa spelare den här säsongen har varit Alfred Ehn. Han ligger femma i skytteligan – som just Tobias Johansson toppar. Men mot RIK blev det bara tre mål från Lidköpingssonen Ehn. 

– Vi springer hem bra i förstaläget och lyckas minimera utspelen på honom. Det är en stor del i segern, säger Tobias Johansson. 

Vad säger du om er säsong hittills?

– Jag tycker vi har gjort det alldeles utmärkt. Jag hade hoppats att vi kunde stå upp bättre mot Guif hemma, men i övrigt har det mesta gått enligt schemat. Vi måste bara bli bättre på att spela vårt spel även mot bra motstånd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.