Johanna Ahlm om babylyckan och SM-slutspelet i handboll

Förra gången Johanna Ahlm, 33, blev mamma fick hon stressa tillbaka till handbollsplanen. Nu är livet helt annorlunda för handbollsprofilen som får chansen att njuta.
– Jag ska bara njuta och vara mammaledig för första gången i livet, säger hon.

ANNONS
|

I juni för fyra år sedan blev Johanna Ahlm mamma för första gången, sonen Theodor föddes. Där och då var det dock inte särskilt länge hon fick njuta av att vara just mamma.

För det var fullt fokus på att ta sig tillbaka till handbollsplanen och ett par månader senare gjorde hon comeback.

Två år senare valde hon att avsluta sin karriär genom att vinna SM-guld med sitt Sävehof i sista matchen.

Nu har hon blivit mamma för andra gången – och återigen till en son.

– Det är jag och killarna här hemma. Det funkar bra faktiskt, säger hon.

ANNONS

Det blir inte tredje gången gillt och en tjej?

– Nej. Det blir det nog inte. Jag har svårt att se det just nu men man vet ju aldrig ...

LÄS MER:Jamina Roberts om framtiden och sömnproblemen: ”Vet inte hur länge jag orkar”

Nyligen satt hon i TV-studion och följde EM-slutspelet för damerna och VM-slutspelet för herrarna. Då var hon höggravid och under resan upp till studion i Stockholm för herrarnas slutspel i januari kom värkarna.

– Jag hade några förvärkar där och tänkte vad i helvete är det som händer nu. Jag har ju inte ens kommit upp ännu. Men när jag väl var på plats så var det lugnt. Det var det. Det skulle ju mycket till för att jag skulle ha fått föda under den tiden. Det var ju sex veckor kvar och det händer ju inte så ofta ... även om det har hänt förut, säger hon.

Saknar du handbollen ibland?

– Nu när man tittar lite på Champions League och det är slutspel där och i Sverige så är det klart att om det är någon gång man saknar det så är det ju nu. Samtidigt känner jag inte att det är jobbigt att inte vara med. Jag tycker det känns ganska skönt faktiskt, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag har ju gjort två mästerskap precis. Men det är många som frågar om jag tycker det är jobbigt med hitta en identitet utan handbollen men jag är ju fortfarande handbolls-Johanna. Jag är inte på banan längre men har ju ändå handbollen.

LÄS MER:Så tippar GP:s handbollsreportrar SM-slutspelet i SHE

Sambon tränar Sävehofs damer

Ja, för handbollen kan hon inte bli av med just nu. För sambon Rasmus Overby är tränare för Sävehofs damlag.

– Jag kan verkligen störa mig på att det är för mycket handboll här hemma. När man lever med en tränare så är det en sak och när jag tänker tillbaka på vad jag saknar så är det ju bara bra saker, säger hon.

LÄS MER:Tio spelare att hålla koll på under slutspelet i SHE

Det måste ändå vara lite skönt att bli mamma och inte stressa tillbaka till handbollen?

– Gud ja! Det känns jätteskönt! Nu ska jag vara mammaledig för första gången och bara njuta av det här. Det var ju jättekul förra gången att jag kom tillbaka och klarade av det. Men nu ska jag bara vara mamma och njuta. Det är ju en del roliga sporter nu och i sommaren och det är verkligen bra tajming på det här. Man får ju tänka till lite när man planerar.

Johanna Ahlm tippar slutspelet i handboll

Damsidan

”Det är så jäkla svårt att tippa. Det är ju som de senaste åren att det står mellan tre lag. Jag tycker att Sävehof på pappret har något som inte alla andra lag har. Skuru har ju Ulrika Olsson som är på en nivå som ingen annan. Men Sävehof har fler spelare som håller en hög toppnivå. Höör har haft lite problem med skador och har inte riktigt samma bredd. Men jag säger att det blir final mellan Sävehof och Skuru”.

Och vilka vinner?

”Jag får väl skäll om jag säger Sävehof nu ... alla tränare försöker ju lägga över pressen på alla andra. Skuru vinner ju serien och har haft minst svackor och borde vara favoriter. Jag skulle nog säga att hjärtat tror på Sävehof men att hjärnan säger en annan sak”.

Herrsidan

”Där är det fler lag som är med om det. Det kommer att bli fler serier där lagen verkligen pressar varandra på herrsidan. Sävehof har ju fått ihop det bra här men det känns ovisst. Det är verkligen extremt öppet. Om man tänker tillbaka i höstas så såg det ju inte så bra ut för Sävehof. Jag skulle säga att det står mellan Sävehof, Malmö, Alingsås, Kristianstad och Ystad”.

Vilka blir det som tar hem det?

”Om du ska tvinga mig att säga något så tror jag på en final mellan Alingsås och Sävehof. Där blir det fem matcher och förhoppningsvis samma utfall som förra gången. Sävehof vinner”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS