Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johanna Ahlm tillbaka på planen efter 18 månader. Bild: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån

Johanna Ahlm är tillbaka på handbollsplanen

Efter 18 månader borta från spel är en av de största inom svensk handboll tillbaka på planen. Under lördagen gjorde Johanna Ahlm comeback när Sävehof tog emot Skövde i Partille. – Det är så kul att äntligen få spela, säger hon efter premiärmatchen.

Det är alltid en mäktig inramning när hemmaspelarna entrar planen i Partille arena – men när Johanna Ahlm springer in på planen för första gången i arenan är det något utöver det vanliga. Det går inte att ta miste på att hon är efterlängtad.

"Det kommer ju kännas som en SM-final, eller något ännu större. Det kommer nog verkligen vara lite fjärilar i magen och det är en känsla som jag älskar och verkligen har saknat", sa Johanna Ahlm tidigare i veckan om den stundande comebacken.

– Det var en jättehärlig känsla. Det är så kul att äntligen få spela, säger Johanna Ahlm efter matchen. 

Efter sju år i Danmark skrev Johanna Ahlm 2016 på för klubben hon växt upp i. Men hon hann inte spela en match innan olyckan var framme. En knäskada satte stopp för hela förra säsongen. I somras föddes sonen Theodor vilket gjorde att comebacken dröjde. 

"Vill mycket, mycket mer"

Under lördagen var det äntligen dags för match igen för Johanna Ahlm, som med sina 141 landskamper är en av de största inom svensk handboll. I den åttonde matchminuten fick hemmapubliken välkomna henne in på planen. Hon fick inte överdrivet med speltid, men tillräckligt för att hinna göra två mål. Sävehof förlorade matchen och det var blandade känslor för Johanna Ahlm efter den efterlängtade comebacken.

– Jag vill ju mycket ,mycket mer men nu är jag igång igen så det är skönt. Men nu är jag självklart förbannad, säger Johanna Ahlm efter förlusten.

Passande uppehåll

Sävehof har nu en match kvar till landslagsuppehåll vilket passar bra henne bra. Men innan det väntar en bortamatch mot VästeråsIrsta. 

– Det blir en svår bortamatch. Vi får ladda om som vi brukar och förhoppningsvis har vi några spelare som var borta idag tillbaka så att vi har fler att byta med.  
Uppehållet ska Johanna Ahlm ägna åt träning för att försöka komma tillbaka till den form hon hade innan skada och graviditet. 

– Jag har jättemycket kvar att jobba med när det gäller formen så det blir skönt med en decembermånad med träning, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.