Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johan Jakobsson är tillbaka i landslaget. Bild: Bildbyrån

Johan Jakobsson tillbaka i landslaget

Sävehofs Johan Jakobsson har spelat 114 landskamper men det är ett år sedan han representerade Sverige sist. Nu är han tillbaka.

Inför VM i januari i år drabbades Johan Jakobsson av en svår hjärnskakning. Han missade mästerskapet och har inte tagit på si landslagsdressen igen sen skadan. Nu är han uttagen i förbundskapten Kristján Andrésson trupp till EM i Kroatien som drar igång i januari.

– Det känns härligt, det är ju det roligaste man kan göra med landslaget, att spela mästerskapen, säger Johan Jakobsson.

Han är tillbaka från hjärnskakningen men nu är det andra skador som sätter stopp för spel. En kapsel i axeln är irriterad och just nu kan han inte spela med klubblaget Sävehof, som han återvände till inför säsongen efter sex år i Danmark och Tyskland.

– Utöver att kapseln ska vara i fred och inte bli irriterad mår jag jättebra. Så jag tränar för fullt med allt annat som inte involverar den kapseln just.

"Tror det ska gå smidigt"

Målet är att vara tillbaka och spela match med Sävehof innan EM-truppen samlas.

– Om inget går snett ska jag spela i slutet av december. Så får vi se mer när, det är svårt att gissa nu.

Han är med sina 114 landskamper en av de mest rutinerade i truppen som ska representera Sverige i Kroatien, bara Niclas Ekberg har gjort fler matcher i landslagströjan. Nu ska han komma in i landslaget igen.

– Jag ska försöka ta upp spelet där jag var sist inför VM, att hitta samspelet igen så fort som möjligt med grabbarna. Nu är det ett tag sen vi spelade ihop och det första målet är att så fort som möjligt komma tillbaka till det. Jag har spelat med de flesta i flera mål så jag tror att det ska gå ganska smidigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.