Johan Eklund tar åter plats i RIK:s tränarstab för A-laget.
Johan Eklund tar åter plats i RIK:s tränarstab för A-laget. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Johan Eklund ersätter Magnus Wislander i Redbergslid

Legendaren Magnus Wislander lämnade efter att inte ha kommit överens med huvudtränaren Jasmin Zuta. Nu har Redbergslid gjort klart med en ny assisterande tränare. Johan Eklund återvänder till A-laget.
– Jag har fått mycket nya idéer och tankar de senaste åren, säger Johan Eklund.

ANNONS
|

Förra veckan valde kom nyheten att legendaren Magnus Wislander lämnar Redbergslid efter 29 år i klubben. Den assisterande tränaren valde att kliva av uppdraget då han och huvudtränaren Jasmin Zuta inte varit överens om hur laget ska ledas.

– Filosofin har inte varit likadan någon gång egentligen, sa Wislander om beslutet.

LÄS MER:Magnus Wislander lämnar Redbergslid

Nu har RIK gjort klart med en ersättare på bänken. En annan RIK-legendar tar plats bredvid Zuta.

Var tränare innan Zuta

Johan Eklund, som varit både spelare och tränare i både Redbergslid och landslaget, kliver in i A-laget igen.

De senaste åren har Eklund funnit i tränarteamet för klubbens juniorer. Innan det har han bland annat varit tränare i klubbens A-lag innan Zuta tog över 2015.

ANNONS

– Det känns inspirerande och roligt. Jag har ju varit ganska nära i och med att jag tränat juniorerna och pratat mycket med Jasmin under tiden. Vi har pratat handboll och sådana saker så det kändes ganska roligt igen. Det är många yngre spelare och ledare som inspirerar väldigt mycket, säger Johan Eklund.

Hur tror du att samarbetet med Jasmin kommer utspela sig?

– Jag tror det kommer gå bra. Det är ju han som är huvudtränare och som bestämmer, men jag har väl tänkt och bevakat lite sanningar och erfarenheter med en liten historisk anknytning även om det såklart inte ska ta över helt, säger Eklund.

När Johan Eklund lämnade huvudtränaruppdraget 2015 motiverade han det bland annat med att det var slut på ork och idéer. Nu har han varit i från eliten i fem år och känner både att orken är tillbaka och att nya idéer finns.

– Jag har ju varit en del med juniorerna och med Jerry Hallbäck och en kull i U-landslaget så jag har fått mycket nya idéer och tankar och det behövdes verkligen. Jag fastnade lite i att göra allting som man alltid har gjort det och hade frågor som "varför håller man på och vad vill man göra?". Jag tycker att det klarnat lite nu, säger Johan Eklund.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS