Jim Gottfridsson utsedd till världens bästa spelare

Handbolls-VM i Göteborg står för dörren. Nu har Sveriges Jim Gottfridsson utsetts till världens bästa spelare av Handball planet.

ANNONS
|

Om två dagar ska handbollsfesten dra igång i Göteborg. VM-premiären spelas i Scandinavium och Sverige tar sig an Brasilien. Det blågula laget är slagkraftigt och har numer världens bästa spelare att tillgå.

Under tisdagen meddelade Handball Planet att man valt att utse Jim Gottfridsson till världens bästa spelare.

Mittnian från Ystad är förste svensk någonsin att få motta den ärofyllda utmärkelsen. Spelaren utses med hjälp av en röster från handbollsfans och en expertjury, beståendes av journalister.

Sveriges genrepade under måndagen mot Serbien i Halmstad och föll i det mötet med 30–28. Oroväckande bilder kablades då ut när Gottfridsson haltade av planen med en lättare vadskada, mittnian återvände dock till matchen och av allt att döma ska inte premiärmötet med Brasilien vara hotat.

ANNONS

LÄS MER:Hyllningen till Bengt Johansson – landslaget bar hans namn

LÄS MER:Svenske läkaren om VM:s covidregler: "Trams"

LÄS MER:Henrik Signell slutar i IFK Skövde

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS