Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jim Gottfriedsson tror Sverige kan gå långt i EM. Bild: DANIEL STILLER

Jim Gottfridsson hoppas på ny EM-framgång

Jim Gottfridsson fick pris som mest värdefulla spelare när Sverige tog EM-silver i Kroatien 2018. Nu är han på plats för att kanske putsa den bedriften på hemmaplan.
– Det ska bli fantastiskt kul med mycket gult på läktaren, säger han.

För två år sedan nådde Sverige final när EM spelades i Kroatien. Den gången blev Spanien för svåra men svenskarna kunde trots allt se tillbaka på en fin insats. En av dem som gjorde stort intryck nu och som även är med på hemma-EM är niometersskytten Jim Gottfridsson.

Han jämför känslan inför mästerskapet med nu.

– Det kändes jättebra då och den gången fick vi ju mycket skador på högerniorna men vi redde ut det. Vi har ett väldigt, väldigt bra lag nu också så det gäller att vi kan prestera på planen också och inte bara på pappret, säger han.

"Inspirerande"

För honom och nästan alla hans lagkamrater blir det första gången då man spelar ett mästerskap hemma i Sverige.

– Det ska bli fantastiskt kul med mycket gult på läktaren. Det känns väldigt inspirerande. Vi hoppas kunna visa att vi tycker det är roligt att vara här när mästerskapet väl sätter igång.

2018 var Jim Gottfridsson en av världens femte bästa spelare och han kommer från en bra säsongsstart i tyska topplaget Flensburg-Handewitt. Serien är jämn och laget ligger trea i jakten på tredje raka ligatiteln.

– Jag blir aldrig mätt på att vinna titlar. Jag har vunnit ligan två år i rad med Flensburg och jag hoppas få en ny titel med landslaget här i januari, säger Jim Gottfridsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.