Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jesper Nielsen skadad – EM kan vara över

Jesper Nielsen saknades i laguppställningen mot Polen. I värsta fall kan hans mästerskap vara över.
– Det är sådär, det är tufft, berättar han efter matchen.

Sverige avslutade gruppspelet i Scandinavium med seger mot Polen. De blågula spelarna jublade över det säkrade avancemanget till mellanrundan.

Men det fanns en blågul stjärna som var nedstämd efter matchen – Jesper Nielsen.

Försvarsbjässen missade mötet med Polen på grund av en knäskada.

– Det är sådär, det är tufft. Det var tufft att titta. Det var tufft att komma till hallen. Det var tufft att se grabbarna byta om. Det blev mycket, säger han efter matchen.

Beskedet att Nielsen skulle missa tisdagens match kom i allra sista stund, eftersom skadan hade kommit efter träningen tidigare under dagen.

– Jag fick en smäll på träningen i morse, under en situation som händer hela tiden. Då det var ingen speciellt. Men jag kände ”Fan vad jag har ont, det gör ont i knät ju”, så försökte jag gå bort det men det släppte liksom inte. Så kollade vi upp det och gjorde en magnetröntgen, men vi har inte fått något svar än. Det kommer nog imorgon bitti.

Det var mittsexans vänstra knä som skadades, närmare bestämt menisken.

– Jag vågar inte uttala mig men jag hoppas på det bästa.

"Man har väntat skitlänge"

Så vad är då det bästa scenariot?

– Det bästa är att det är en blödning, tydligen finns det lite blod där någonstans, det kan vara det. Då kan det vara några dagar vi pratar om bara. I värsta fall så är det någonting som måste åtgärdas och då blir det inget spel nu.

Det sistnämnda scenariot hade känts minst sagt tungt för försvarsbjässen.

– Fan, hemmamästerskap och man har väntat skitlänge. Det är troligtvis den enda chansen jag får att spela ett hemmamästerskap, så om det ska tas ifrån mig så känns det inte bra i magen.

För svensk del är det ännu ett tungt tapp. Sedan tidigare har Albin Lagergren tvingats lämna truppen, vilket har lett till att Jack Thurin kommit in, och under mötet med Polen bröt storstjärnan Jim Gottfridsson och satt på bänken med ett lindat ben.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.