Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: AVDO BILKANOVIC

Jerry Hallbäck klar för återkomst till Aranäs

Aranäs får tillbaka en klubbprofil på bänken inför nästa säsong. Jerry Hallbäck, som just nu tränar Ystads IF, är klar för en återkomst till Kungsbacka-klubben.
– Det är med stor glädje som jag återvänder, säger han på klubbens hemsida.

Efter en lång tid i klubben valde Jerry Hallbäck 2017 att lämna att lämna HK Aranäs och pröva vingarna nere i Ystads IF.

Men i slutet av oktober kom beskedet att Skåneklubben väljer att bryta med Hallbäck och att den här säsongen därmed blir hans sista – trots att laget ligger på en tredjeplats i tabellen.

LÄS MER: Aranäs-tränaren om dystra beskedet: "Ledsamt"

Motiveringen? Man vill bli ännu bättre.

– Jerry är en kanonkille på alla sätt, men vi sysslar med elitidrott så det är resultaten som räknas. Vi vill upp en nivå till, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i Ystads IF, till Ystads allehanda.

Klar för Aranäs

En dryg månad senare står det klart vart Jerry Hallbäck tränar nästa säsong. Under onsdagen meddelade nämligen HK Aranäs att man tar tillbaka sin profil.

På hemsidan skriver klubben att det är en del i målsättningen att vara ett etablerat topp åtta-lag i Handbollsligan 2023.

– Det är med stor glädje som jag återvänder till HK Aranäs inför spelsäsongen 2020/2021. Jag var med på resan från division 2 och uppåt i seriesystemet och det skall bli spännande att vara delaktig i föreningens nya mål och Vision 2023 in i framtiden. Aranäs är en bra förening, jag känner den väl sedan tidigare, det finns ett härligt driv och många spännande områden att utveckla, säger Hallbäck på Aranäs sajt.

Aranäs klubbchef, Rickard Eriksson:

– Vi är givetvis glada att ha Jerry tillbaka. Jerry är en stor Aranäs profil som dom senaste åren varit i Ystad och med den erfarenheten av handbollsligan och slutspel passar bra ihop med vår vision 2023 arbete.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.